avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Și din pensia de invaliditate peste 3000 lei trebuie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Și din pensia de invaliditate peste 3000 lei trebuie să se ...

Și din pensia de invaliditate peste 3000 lei trebuie să se rețină cei 10/100 impozit și 10/100 CASS chiar dacă persoana are și certificat de handicap?
Cel mai recent răspuns: ionicapopa , utilizator 14:52, 12 Iulie 2025
P.S.
Știu și eu că pensia de invaliditate reprezintă cu totul altceva căci eu am umblat pe la doctori, spitale, Casa de Pensii pentru a o putea obține, la fel cum am umblat și la instituțiile sociale și de handicap pentru a obține certificatul și legitimațiile de handicap...
Eu aici am pus o întrebare pertinentă la care am primit răspuns de la dl.consilier juridic Cornel Vasile căruia țin să-i mulțumesc frumos încă o dată pentru răspunsurile avizate, primite mereu scurt și la obiect!

ionicapopa a scris:

Nu sunt informații false gradul de handicap ușor nu primește indemnizație de handicap doar scutirea plății locului de parcare, parcare gratuită în oraș pe locurile speciale ptr.handicap, rovinietă și posibil scutire de plata impozitului pe mașină și imobil, precum și medicamente pe rețetă compensată gratuit...doar atât, vă rog dacă dvs.aveti cunoștință de faptul că ar trebui să primesc indemnizație de handicap vă rog să-mi comunicați articolul și litera din lege care specifică asta....

Dapix a scris:

Dați informații false. Nu există grad de handicap fără indemnizație de handicap.
Deci, ori n-aveți grad de handicap, ori aveți dar primiți și indemnizație de handicap.

Pensia de invaliditate (de boală) este cu totul altceva, nu-i de handicap, ci de invaliditate/boală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. eu sunt pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei. ... dodorel62 dodorel62 Bună seara. Eu sunt pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei. Dar am și handicap grav pe probleme respiratorii, dat definitiv, având și un aparat pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de boala si indemnizatie de insotitor vasilica_onofrei vasilica_onofrei buna ziua! tatalui meu i s-a stabilit un grad de handicap 2 cu insotitor. el este inca in campul muncii. va rog sa-mi spuneti ce drepturi are. poate lua ... (vezi toată discuția)
Certificat de handicap gr 2 accentuat ioana bus ioana bus As dori sa stiu daca pot lucra cu 8 ore pe zi L-V daca am certificat de handicap.Mi se va taia indemnizatia.Multumesc (vezi toată discuția)