avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara! Am achiziționat recent un apartament ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara! Am achiziționat recent un apartament direct de ...

Bună seara! Am achiziționat recent un apartament direct de la dezvoltator. Blocul este prevazut cu demisol, boxele vanzandu-se separat la niște preturi exorbitante.Asa ca am cumpărat doar apartamentul, cu loc de parcare (fără boxă). Recent am primit de la dezvoltator un act adițional la contractul de vânzare-cumpărare prin care îmi cere sa-i acord procura pt scoaterea din părțile comune a demisolului și de creare și amenajare a unui număr de 15 unități individuale și în consecință de recalculare a cotelor din părțile comune și din terenul aferent pe care este construit blocul de locuințe. Cu alte cuvinte se dorește crearea și vinderea unor noi spatii la demisol. Practic mi se cere o cedare a dreptului la proprietate. Pot refuza acest lucru? Și cu ce consecințe. Va mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Boxă Caritas86 Caritas86 Pot cumpăra o boxă in alt bloc? Îmi trebuie ceva acord de la proprietari? (vezi toată discuția)
Nerespectarea autorizatiei de constructie de catre dezvoltator Vlad Tofan Vlad Tofan Buna ziua. Spuneti-mi va rog: Daca dezvoltatorul blocului in care mi-am cumparat un apartament nu respecta autorizatia de constructie: 1) Subsolul si ... (vezi toată discuția)
Cum se cumpara un spatiu de catre asociatie bloc3c bloc3c Dezvoltatorul care a construit blocul nu a lasat nici un spatiu cat de mic, disponibil, pe care noi sa il transformam in spatiu pentru aministrare bloc (sa ... (vezi toată discuția)