avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Program FIV 2025 Știe cineva când / dacă se mai ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Program FIV 2025 Știe cineva când / dacă se mai deblochează ...

Program FIV 2025
Știe cineva când / dacă se mai deblochează programul FIV 2025 ?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: GMD66 , utilizator 18:36, 14 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Nu e blocat:
Programul de susținere a natalității, în cadrul căruia cuplurile și persoanele singure pot solicita vouchere în valoare de 15.000 de lei pentru proceduri de fertilizare, se va desfășura și în 2025, potrivit unei hotărâri din aprilie. Numărul de beneficiari ai ajutorul financiar va fi, în acest an, de cel mult 10.000.

Aveți detalii aici:
www.avocatnet.ro/articol_681...

Normele le puteți citi în întregime aici:
[ link extern ]
acest răspuns util
Mulțumesc mult, așa li s-a spus de la clinica.
Că trebuie să facă pe cont propriu.
Acum se apucă de tratament, că nu mai pot aștepta voucherele.
Trebuie să citim normele să vedem ce este prevăzut, dacă putem deconta ulterior sau să ne folosim doar de cele pentru procedură, când or veni și astea.
Ultima modificare: Duminică, 13 Iulie 2025
GMD66, utilizator
acest răspuns util
Sunt de părere că primul lucru pe care ar trebui să-l verificați este dacă clinica pe care ați ales-o e partener în program. Nu par prea deschiși, am văzut câteva clinici care fac preînscrieri și oferă ajutor pentru pregătirea dosarului - lucru important, având în vedere atât că e destul de stufos, cât și că voucherele se acordă în ordinea depunerii lui.
Pentru comparație puteți căuta cu program fiv 2025.
Da, este - e una din clinicile cunoscute din București. Copiii deja au inceput o serie de analize, investigații și tratamente preliminare,

Așa s-a întâmplat, au avut toată susținerea din partea lor.

Am căutat, de aceea am întrebat și aici, găsisem pe net un articol recent în care se spunea de blocaj, că trebuie achiziționată o aplicație necesară procesării dosarelor :
Programul FIV, blocat. Cât costă să faci fertilizare in vitro pe banii tăi, în 2025 - mărturiile a zeci de românce [ link extern ]

Problema noastră ar fi dacă e posibil legal să folosim voucherele când vor veni, pentru tratamentul și procedurile deja făcute...
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2025
GMD66, utilizator
acest răspuns util
GMD66 a scris:

Problema noastră ar fi dacă e posibil legal să folosim voucherele când vor veni, pentru tratamentul și procedurile deja făcute...

Nu pare posibil, ați văzut ce scrie în norme:
Articolul 11
(1) Beneficiarul are obligația de a iniția procedura de fertilizare in vitro într-un termen de maximum 6 luni de la data de început a termenului de valabilitate inscripționat pe voucher.

Eu de aici înțeleg că se pot folosi doar pentru achiziții/plăți noi. La clinică ați întrebat asta? Bănuiesc că nu.

Programul FIV, blocat. Cât costă să faci fertilizare in vitro pe banii tăi, în 2025 - mărturiile a zeci de românce

Nu știam... Ca la noi, la nimenea.

Alte discuții în legătură

Retur produs electrocasnic - masina de spalat- pentru a fi schimbat cu alt model liviu_z liviu_z Am achizitionat o masina de spalat rufe cu capacitate de 7kg de la un magazin online pe data de 12.04.2013 (vineri),folosind pentru plata produsului si un ... (vezi toată discuția)
Premierã în justiþie! fãrã nicio lege în domeniu, o femeie a fost declaratã mamã naturalã a copiilor nãscuți de sora ei  Avocat Lăzăruţiu Lucian Avocat Lăzăruţiu Lucian O femeie care nu a mai putut naşte copii din cauza unor probleme de sănătate, a fost recunoscută ca mamă naturală a doi gemeni concepuţi de femeie şi ... (vezi toată discuția)
Mama surogat, tata biologic cetatean roman si sotia tatalui cetatean candian, cum adoptam copilul? Vortex91 Vortex91 De mai bine de 7 ani eu si sotia tot incercam sa facem un copil. Am ajuns la punctul in care sigura solutie este sa folosim o mama purtatoare/surogat. Noi ... (vezi toată discuția)