avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, sunt căsătorită și nu am copii cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, sunt căsătorită și nu am copii cu soțul meu, doar ...

Bună ziua
sunt căsătorită și nu am copii cu soțul meu doar un copil din altă căsătorie
tot ce deținem a fost muncit împreună care e cea mai bună modalitate de a rămâne tot copilului meu ținând cont ca și soțul meu nu dorește să împartă munca sa cu rudele sale
menționez ca vrem să trecem cumva bunurile copilului meu
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:52, 16 Iulie 2025
Copilul e major?
Da copilul e major
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai aveți doua variante, în funcție de cum și când vreți sa ii dați:
1. Ii faceți amândoi un contract de donație (cu sau fără clauza de uzufruct viager), cu întrare în posesia după decesul dvs.
2. Soțul ii poate lăsa un testament pentru partea lui, iar la decesul ambilor, copilul dvs va dezbate ambele mosteniri și va fi unicul moștenitor.
Si rezerva?
Ce rezerva, a cui ? ce rude mai are?

Alte discuții în legătură

Ce înseamnă act de donație dupa moartea parintilor? ndrrl ndrrl Buna ziua. Sotul meu a facut un act de donatie cu soacră-mea ca dupa moarte sa ii ramana casa. Actele pe cine trebuie sa iasa: pe el sau pe ea? (vezi toată discuția)
Speta mostenire leonida leonida buna ziua, X si Y sunt casatoriti si au in proprietate comuna un imobil,pot acestia sa faca vreun act notarial prin care la decesul unuia dintre ei, celalalt ... (vezi toată discuția)
Mostenirea sotului supravietuitor ar putea fi micsorata? mirel11 mirel11 Urmeaza sa ma casatoresc si am un copil care mosteneste acum 100% bunurile mele mobile si imobile. Dupa casatorie, daca decedez, sotia supravietuitoare va avea ... (vezi toată discuția)