avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am cumpărat un iPhone 16 pro dintr un magazin ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am cumpărat un iPhone 16 pro dintr un magazin partener orange(27.03.25) ...

Am cumpărat un iPhone 16 pro dintr un magazin partener orange(27.03.25) în 23 Black screen fără reacție la on/off incarcare restart forțat pe 24 este trimis prin magazinul partener în service fără a avea vreo informație despre terminal în cele 15 zile telefonul a ajuns la limita legala înapoi și mi se comunica doar la solicitarea mea prin email către service ca s a constatat defectă placa de bază( precizează ca este văzut ca și defect de fabricație) și ca aceasta a fost înlocuită!
Merg în magazin și încerc sa aflu ce s a întâmplat și mi se spune ca imi pot arata fisa reparației doar după ce accept sa ridic produsul,cer sa il verific inițial constat alt imei/ sn și tot în setări ca au fost schimbate placa de bază și bateria!
Având în vedere faptul ca defectul a apărut după 3 luni de la achiziție eu nu îmi doresc un telefon reparat sau recondiționat deoarece am plătit un produs nou ca atare am solicitat înlocuirea!
Faptul ca reparația este o problema majora și faptul ca nu mi s au oferit informații și libera alegere în soluționarea problemei și mi s a negat efectiv înlocuirea,practic nu ar fi trebuit sa mi se comunice inainte de aii schimba placa ?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:00, 14 Iulie 2025
Exagerez susținând ca nu mi se pare adecvat sa i se fi schimbat placa de bază înainte de a fi informată de ce presupune și a îmi da acordul?
Ar fi normal/legală Solicitarea mea de a primi un telefon nou sigilat nu unul recondiționat insist având în vedere faptul ca l am achiziționat nou și asta s a întâmplat l 3 luni după achiziție
pentru aparatele ce se defecteaza in perioada de garantie, prima optiune legala este reparatia.
abia daca aceasta nu poate fi executata sau daca are un cost nerezonabil se trece la optiunea a doua: inlocuirea.
clientul nu are libera alegere din punct de vedere legal, pe acest subiect.
dar fireste ca puteti sa va adresati ANPC.
nu in ultimul rand, poate compania are alte optiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie telefon xp-kry xp-kry In data de 26.04.2016 am achizitionat un telefon iPHONE de la Vodafone. In data de 05.01.2018 l-am trimis in service ( Regenersis ) pentru ca se defectase . ... (vezi toată discuția)
Garantie telefon emanoilcraciun emanoilcraciun Buna ziua, Pe data de 02.05.2014 am achizitionat un telefon HTC prin abonament de la Vofaone. In decursul acestui an am avut telefonul in service de 5 ori ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea celor 15 zile ca termen de reparatie, chiar daca s-au facut sesizari si s-a luat la cunostiinta. Raresk Raresk Buna ziua ! Va rog mult, as avea nevoie de ajutor ! Am achizitionat pe data de 17.11.2017 un telefon Iphone 7 32GB Black . Totul a decurs perfect pana pe data ... (vezi toată discuția)