avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1328 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Banii dobândiți la nuntă se impozitează?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Banii dobândiți la nuntă se impozitează?

Bună ziua,
Vă rog îmi puteți spune dacă banii dobândiți la nuntă se impozitează de către ANAF conform ultimilor prevederi?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 15:57, 13 Iulie 2025
Bună ziua,

Nu. Aveți aici explicația, nu s-a schimbat nimic de anul trecut și nici în pachetul de măsuri fiscale care e aproape de oficializare nu există nimic legat de ce întrebați:
www.avocatnet.ro/articol_671...

ANAF. a comunicat faptul că darurile de nuntă și cele de botez reprezintă venituri neimpozabile. Precizarea instituției a venit în contextul apariției unei serii de articole în mass-media și a unor ”informații” apărute pe rețelele sociale, care anunțau ”impozitarea nunților”, în preajma intrării în vigoare, la 1 iulie, a unor măsuri fiscal-bugetare noi. Între acestea, impozitarea cu 70% a veniturilor provenite din sursă neidentificată obținute de persoanele fizice înainte de 1 iulie 2024.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părăsirea căminului conjugal , scoaterea banilor din conturile bancare. anageorgiana42@yahoo.it anageorgiana42@yahoo.it Bună ziua, În septembrie 2018 m-am căsătorit , iar în decembrie 2018 soțul a părăsit căminul conjugal fără nici o explicație mutânduse la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, anul trecut am avut nunta in iulie. am angajat cu ... Marius Burcea Marius Burcea Buna ziua, Anul trecut am avut nunta in iulie. Am angajat cu un an inainte un fotograf din Suceava. Cu o zi inainte de eveniment m-a sunat sa imi spuna ca nu ... (vezi toată discuția)
Pot emite facturi ca persoana fizica inregistrata la anaf? mariusgrid mariusgrid Buna ziua! Sunt persoana fizica (PF nu PFA) si detin un apartament pe care il inchiriez in scop turistic. Am declarat activitatea la ANAF, am cumparat casa ... (vezi toată discuția)