avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, sunt noul proprietar al unui apartament de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, sunt noul proprietar al unui apartament de 3 camere. Am ...

Buna ziua, sunt noul proprietar al unui apartament de 3 camere.Am preluat acest apartament avand un chirias de cativa ani de zile.
Am cerut chiriasului sa elibereze casa, apartamentul fiindu-mi necesar ptr a locui acolo cu familia mea.
Chiriasul nu doreste sa plece desi i s-a explicat urgenta eliberarii casei.
intrebare: Avand in vedere urgenta problemei de eliberare a casei, se poate obtine un ordin de evacuare de la executor fara obtinerea Incuviintarii Executarii Silite, deoarece am inteles ca acest document se obtine in urma unui proces in instanta de judecata, ceea ce necesita mai mult timp.
Mi s-a mai spus ca Politia nu permite evacuarea daca lipseste documentul de Incuviintare a Executarii Silite, desi proprietarul casei vine cu executorul si cu ordin scris de evacuare de executor.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 10:48, 15 Iulie 2025
Contractul a expirat la data de 30 iunie 2025, iar eu, ca proprietar nu vreau sa il reinoiesc si vreau sa stiu ce pot sa fac ca sa il evacuez cat mai repede.
Chiriasul cere o prelungire de cateva luni pentru ca sotia lui e insarcinata in ultimele luni si nu pot sa se mute. Vor sa se mute dupa nasterea sotiei.
Daca contractul a expirat,mai este necesara incuviintarea executarii silite ptr ca fara acest act,mi se spune ca nu se poate face evacuare?
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aa, dacă a expirat contractul, pa.
Sa va uitați totuși dacă nu este prevazută în contract obligatia vreunei notificări prealabile, că nu mai doriti ca inchirierea sa continue,
Dar da, în orice împrejurare, trebuie încuviințata evacuarea. Executorul asta face: execută o hotărâre judecătorească.
Sau, după ce l-ati notificat sa elibereze și aveți dovada ca a primit notificarea (ca sa nu invoce ca nu a stiut ca doriti sa plece), mai puteți recurge și la alte metode. Dacă aveți cheie, când nu sunt acasă, intrati, le puneți cât mai multe lucruri în saci, le scoateți pe casa scării și schimbați yala. Restul sa vină să și le ia, în prezenta dvs.
Cine știe când naște nevastă-sa. Iar dacă vă apuca iarna, nu ii veți putea evacua legal pana la primăvară.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca e expirat, puteți cere evacuarea pe o cale mai rapida, pt lipsa de titlu, bănuiesc ca i-ati si notificat sa se.mute
.oricum ar fi, tor durează in jur de 2 luni si nu, executorul nu vi-l poate da afara, nu e vb doar de o încuviințare, va trebuie o hotărâre judecătorească
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Astea sunt întrebări pe care trebuia să le puneți înainte să cumpărați, mai ales că știați că trebuie să vă mutați rapid.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsul intr-o declaratie data la politie madoiclimber madoiclimber Am un litigiu, in calitate de proprietar, cu niste chiriasi al caror contract de inchiriere a expirat de 4 luni, si ei refuza sa paraseasca apartamentul. ... (vezi toată discuția)
Restituirea unui apartament dat in locatiune invocand in instanta art. 1809 din noul cod civil madoiclimber madoiclimber Cum se interpreteaza prevederile Art, 1809 din Cnoul Cod Civil? \"Art. 1809 Expirarea termenului (1) Contractul de locaţiune încetează de drept la ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat cu contract de inchiriere SethBV SethBV Buna ziua, am cumparat un apartament pe data de 1 decembrie 2016 de la o firma. Apartamentul are un contract de inchiriere insa nu e notat in CF. Locatarul ... (vezi toată discuția)