avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plangere penala- falsuri in Decizia de Concediere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plangere penala- falsuri in Decizia de Concediere

Plangere penala- falsuri in Decizia de Concediere

Buna ziua,www.avocatnet.ro/forum/utile...

Am fost concediata conform art. 65 Codul muncii, aspecte care nu tin de salariat, in baza unei decizii de concediere care contine numeroase falsuri, usor de demnostrat prin raportatea la Fisele de Post la care face trimiterea comparatia din Decizie.

Motivul concedierii: postul meu dubla ca atributii alte posturi din cadrul departamentului. Decizia de concediere incearca sa face o comparatie a numarului de sarcini intre cele 2 posturi, al meu si cele ramase ne-restructurate, pentru a demonstra inferioritatea numarului de sarcini din Fisa Postului meu in raport cu cea a colegelor nerestructurare (in realitate, este invers, o simpla numarare pe document a sarcinilor arata inversul).

Ex: o sarcina care se regasea exclusiv in Fisa Postului meu apare numarata la fisa de post a colegele mele, desi la ele in fisa postului NU exista (asta ar fi falsul major, imposibil de contestat); 2 sarcini care erau comune ambelor posturi apar numarate doar la ele si la mine sunt ignorate, desi in fisele de post apar copy paste identice la ambele posturi etc.

Pot face plangere penala pentru aceste falsuri, avand in vedere ca au influentat considerabil mersul Justitiei?

Am contestat in justitie Decizia de concediere, dar am fost socata de prestanta Justitiei din Romania. In faza de Fond nici macar nu au verificate probele depuse, au concluzionat ca postul meu avea mai putine atributii, si am pierdut atat in Fond cat si surprinzator, si in Apel, desi am fost reprezentata de o casa de avocatura importanta si avut numerose probe scrise depuse la dosar. Banuim implicatii politice si trafic de influenta ale angajatorului, o companie cu mii de angajati, recunoscut in piata pentru astfel de practici.

Singura sansa pentru a-mi recupera chletuielile de judecata (de ordinul a cateva mii de euro) o vad in aceasta plangere penala asupra Deciziei de concediere care contine falsuri.

Nu-mi doresc altceva decat recuperarea cheltuielilor de judecata. Am sanse sa fie acceptata plangerea penala, in baza celor scrise mai sus?

Sunt efectiv socata, ma simt ca intr-o tara din lumea a 3 a, unde dupa ce esti concediat abuziv in baza unui document cu probe false mai dai si de o Justitie oarba, corupta si la final nu primesti nici macar un salariu compenstaoriu de la un angajat cu cifra de afaceri de ordinul miliarde de euro si mai piezi si in Justitie cateva mii de euro, cheltuieli de Judecata.
daca nu, imi mai ramane CEDO, dar stiu cat dureaza acolo.
Ultima modificare: Duminică, 13 Iulie 2025
MAYA2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 14 Iulie 2025
Fals pentru ce? .. Falsul material în înscrisuri oficiale, Falsul intelectual, Falsul în înscrisuri sub semnătură privată, Uzul de fals, Falsul în declarații etc.
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cred ca termenul de Fals Intelectual este mai potrivit decat fals in falsul în înscrisuri sub semnătură privată, din cate vad.
MAYA2, utilizator
Falsul intelectual consta în actul deliberat al unui funcționar public (în sensul legii penale) de alterare a adevărului în cuprinsul unui document oficial, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, adică fie prin inserarea intenționată în cuprinsul documentului oficial a unor date nereale, fie prin omisiunea de a menționa anumite aspecte relevante, cunoscute făptuitorului, la momentul întocmirii actului oficial producător de efecte juridice.

O modificare a fisei postului cam greu va intra in categoria infractiunilor de fals intelectual ... este doar o parere.

Art. 40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
....
Am explicat, in motivatia din decizia de concediere au trecut sarcini existente in fisa postului meu (doar acolo) ca apartinand colegelor nerestructurate. Dovada sunt Fisele de post, care probeaza contrariul. Sa sintetizez: ar fi vorba de elaborarea unui document oficial prin mistificarea/falsificarea grosolana a informatiilor preluate din documentele de baza, Fise de post.
Ex: angajatul X si doar el are ca sarcina elaborarea unui raport lunar sa zicem, dar in motivatia de concediere aceasta sarcina apare ca fiind contabilizata la angajatul Y, pt a demonstra ca are mai multe sarcini si postul lui nu se va suprima din aceste motive.
Conform fisei post a angajatului Y, sarcina de elaborare rapoarte Nu apare inscrisa in fisa lui de post.
In schimb, apare negru pe alb scrisa cu liniuta de la capat in Fisa Postului lui X

Asta as vrea sa stiu cum se incadreaza, ce tip de fals este, daca acel document, Decizia de concediere a determinat o anumita decizie defavorabila lui X. Si daca poate intra sub incidenta unei plangeri penala
MAYA2, utilizator
Asta am citit si eu, este specifica DOAR functionarilor publici. Nu a modificat fisa postului, a redactat sau elaborat Decizia de concediere luand atributii din Fisa de Post a restructuratului si numarandu-le ca fiind ale nerestructuratului, tragand concluzia ca astfel nerestructuratul ARE mai multe atributii in fisa postului si e logic sa ramana el in schema .
Instanta a preluat aceasta motivatie fara sa verifice fisele de post si a conformat superioritatea numerica, afirmand falsul.
Asta spun ca ainfluentat decizia Justitiei, elaborarea unui document (Decizia) continand afirmatii false, usor de demontat la o simpla provire in fisa posturilor.

[
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Drept penal- elaborare de documente oficiale denaturarea/falsificare ... MAYA2 MAYA2 Drept penal- elaborare de doumente oficiale denaturarea/falsificare realitate Buna ziua, Va adresez o intrebare, am lansat-o si la sectiunea Dreptul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva unui avocat menoin menoin intr-un dosar care are ca obiect contestarea unei decizii de concediere, avocatul institutiei incearca sa influenteze completul de judecata cu documente ... (vezi toată discuția)
Desi am primit fisa postului, nu pot sa-mi exercit atributiile prevazute in aceasta intrucat nu am acces la documente lena_varga lena_varga lucrez ca functionar public intr-o primarie. Am fost referent in cadrul unui compartiment, apoi promovata pe studii superioare in cadrul altui compartiment, ... (vezi toată discuția)