Plangere penala- falsuri in Decizia de Concediere
Buna ziua,
www.avocatnet.ro/forum/utile...
Am fost concediata conform a
rt. 65 Codul muncii, aspecte care nu tin de salariat, in baza unei decizii de concediere care contine numeroase falsuri, usor de demnostrat prin raportatea la Fisele de Post la care face trimiterea comparatia din Decizie.
Motivul concedierii: postul meu dubla ca atributii alte posturi din cadrul departamentului. Decizia de concediere incearca sa face o comparatie a numarului de sarcini intre cele 2 posturi, al meu si cele ramase ne-restructurate, pentru a demonstra inferioritatea numarului de sarcini din Fisa Postului meu in raport cu cea a colegelor nerestructurare (in realitate, este invers, o simpla numarare pe document a sarcinilor arata inversul).
Ex:
o sarcina care se regasea exclusiv in Fisa Postului meu apare numarata la fisa de post a colegele mele, desi la ele in fisa postului NU exista (asta ar fi falsul major, imposibil de contestat); 2 sarcini care erau comune ambelor posturi apar numarate doar la ele si la mine sunt ignorate, desi in fisele de post apar copy paste identice la ambele posturi etc.
Pot face plangere penala pentru aceste falsuri, avand in vedere ca au influentat considerabil mersul Justitiei?
Am contestat in justitie Decizia de concediere, dar am fost socata de prestanta Justitiei din Romania. In faza de Fond nici macar nu au verificate probele depuse, au concluzionat ca postul meu avea mai putine atributii, si am pierdut atat in Fond cat si surprinzator, si in Apel, desi am fost reprezentata de o casa de avocatura importanta si avut numerose probe scrise depuse la dosar. Banuim implicatii politice si trafic de influenta ale angajatorului, o companie cu mii de angajati, recunoscut in piata pentru astfel de practici.
Singura sansa pentru a-mi recupera chletuielile de judecata (de ordinul a cateva mii de euro) o vad in aceasta plangere penala asupra Deciziei de concediere care contine falsuri.
Nu-mi doresc altceva decat recuperarea cheltuielilor de judecata. Am sanse sa fie acceptata plangerea penala, in baza celor scrise mai sus?
Sunt efectiv socata, ma simt ca intr-o tara din lumea a 3 a, unde dupa ce esti concediat abuziv in baza unui document cu probe false mai dai si de o Justitie oarba, corupta si la final nu primesti nici macar un salariu compenstaoriu de la un angajat cu cifra de afaceri de ordinul miliarde de euro si mai piezi si in Justitie cateva mii de euro, cheltuieli de Judecata.
daca nu, imi mai ramane CEDO, dar stiu cat dureaza acolo.