avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt pensionara și am lucrat la o firma, după opt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt pensionara și am lucrat la o firma, după opt luni angajatorul a închis ...

Bună ziua am și eu o întrebare sunt pensionara și am lucrat la o firma după opt luni angajatorul a închis punctul de lucru fără a fi anunțată nu am primit nici un preaviz dar nici o decizie de desfacere contract de muncă menționez că la angajare nu am primit copie după contract menționez că la desfacerea contractului angajatorul nu mi-a plătit salariul pe o lună jumate ce e de făcut mulțumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 14 Iulie 2025
1. Art.16 C.mun.
...
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
....
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.... de exemplu, neincheierea unui .ci.m.,etc.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

2. Neplata drepturilor salariale poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social

- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.

- unei proceduri de mediere.

- unei proceduri de conciliere.

3. Neacordarea duratei minime de preaviz de 20 de zile lucratoare atrage nulitatea absoluta atat a masurii de concediere, cat si a deciziei de concediere,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,am și eu probleme cu angajatorul. nu vrea să-mi ... Daczo87 Daczo87 Bună ziua,am și eu probleme cu angajatorul. Nu vrea să-mi de-a tipsul online care este legal și impozitat de către stat. Treaba este in felul următor: Am ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva, restrangere activitate BogdanMD BogdanMD Buna ziua, societatea la care lucrez, restaurant, a decis sa concedieze tot personalul de servire si din bucatarie mai putin paznicul de noapte. Motivul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am lucrat la negru la un fast-food , eu tot spuneam ... Tudor/Iosif Tudor/Iosif Buna ziua am lucrat la negru la un fast-food , eu tot spuneam la patron că vreau contract de muncă și spunea mereu mergem mâine și tot așa , mă pus să ... (vezi toată discuția)