avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt beneficiarul unei pensii comunitare (romane + ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt beneficiarul unei pensii comunitare (romane + germane)...

Buna ziua
Ma numescc Roman, domiciliez in Thailanda si sunt beneficiarul unei pensii comunitare (romane + germane). Dupa "lupte seculare" mi s-a comunicat, in sfirsit, ca pensia mea din Romania nu se majoreaza. Poate sa-mi explice, pe baza datelor de mai jos, de ce?
- Stagiu de cotizare in Romania - 22 ani +9 luni +21 zile-
- Stagiu de cotizare in Germania - 15 ani + 3 luni
- Nr. puncte teoretice realizat in Romania - 27,60726
- Nr. de puncte obtinute dupa proratizare -16,50887
Deci mi s-au proratizat (taiat/anulat) aproape 11,1 puncte
Multumesc anticipat.
Roman
Cel mai recent răspuns: Ioan Roman , utilizator 13:29, 15 Iulie 2025
Bună ziua ! Perioada lucrată în Germania se ia în calcul pentru total stagiu cotizare, dar punctele se stabilesc doar în raport cu ce sume ati contribuit în România. .Nu se iau în calcul la stabilirea pensiei în Romînia sumele pe care le-ati plătit în Germania. Doar perioada de timp lucrată în Germania se ia în calcul pentru stabilirea pensiei din România.
Da Stimata Doamna Exact asta stiam si eu, si, logic vorbind, nici nu se poate altfel. Dar de ce mi-au scazut ei acum aproape 11,1 puncte (de la 27,60726 la 16,50887 (nr. de puncte obtinute dupa proratizare)? Si de ce mi-au micsorat si nr. de puncte din prima decizie, care a fost 28,05069?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in strainatate stancea stancea am lucrat in germania din anul 2006 cite 6 luni an am acumulat 5ani lucrati continuu adica 60luni impozitate pot beneficia de pensie?eu am virsta de 33ani stima (vezi toată discuția)
Pensia comunitara se cumuleaza cu pensia nationala? VALI_M VALI_M As vrea sa va prezint o speta: O persoana s-a pensionat dupa ce a ajuns la o vechime de 36 de ani in Romania cu o pensie de 830 lei pe luna. Aceeasi persoana ... (vezi toată discuția)
Stagiu complet de cotizare. kolbaieugen kolbaieugen Am urmat studii la curs de zii al scolii profesionale intre anii 1966.09.01 - 1969.06.30. adeverit cu diploma de absolvire a scoli ,si certificatul de ... (vezi toată discuția)