Buna ziua ! Urmează să am prima ședință de divorț cu minori ,am doi copii minori care locuiesc cu mine într-o locuință ANL unde a locuit și tatăl lor până acum un an ,el acum locuiește cu mama și bunica copiilor într-un apartament cu doua camere ,dar domiciliu îl are tot la mine cum se va proceda cu programul de vizita al copiilor ,poate sa ai duca acolo chiar daca nu are domiciliu el acolo ?Mulțumesc
In ideea dvs. , daca tatal are domiciliul in locuinta ANL, ar fi in regula daca s-ar muta inapoi ? Domiciliul este acolo unde locuieste , nu neaparat cel din acte , poate avea resedinta in alta parte . Poate si-a facut flotant . Daca nu , isi poate face oricand . Daca instanta ii acorda drept de vizita cu preluarea copiilor , ii poate duce acolo unde locuieste , daca e o locuinta decenta . Ba , chiar intr-un hotel , asa cum si dvs. , plecand in concediu , va duceti copiii la hotel . Este la fel de parinte ca dvs. , nici mai mult , nici mai putin .
Se va face ancheta sociala la adresa declarata a tatalui si se vor verifica conditiile, urmand ca instanta sa decida tinand seama de tot ansamblul probator, prin prisma interesului copiilor.
Ca si regula, daca locuinta nu este absolut insalubra, fara minime dotari, se va permite deplsarea copiilor, urmand ca eventuale probleme ulterioare sa fie solutionate - daca apar - de institutiile competemte (protectia copilului, instanta de tutela care sa modifice programul daca pericliteaza interesul si sanatatea copiilor).
Ancheta sociala
Martonze
Buna ziua,
Am unele nelamuriri privind ancheta sociala pentru gazduirea minorului in timpul programului de vizita minor.
1.Parintele care cere programul de ... (vezi toată discuția)