avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune 4 frați. 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune 4 frați. 2 ...

Pentru mama mea aș dori o informație :
Au fost 4 frați. 2 sunt decedați, unul din ei împreună cu soția, unul are soție supravietuitoare. Primul are 2 copii, al doilea 3 copii.. Momentan sunt în viața doar mama și sora ei. Eu sunt unicul copil al mamei și am tatăl decedat.
Sora mamei are soțul decedat și nu a avut vreodată copii, este grav bolnavă cu șanse minime de supraviețuire.
Mama mea ar dori să știe cum ar putea arăta o eventuală succesiune în cazul decesului surorii ei. Înțelege că masa succesorala ar fi împărțită în 3 părți sau are drept la un procent mai mare, fiind ruda în viață cu cel mai apropiat grad?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2025
adrian288, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 23:09, 14 Iulie 2025
Buna ziua

In lipsa unui testament sau a altei decizii a sorei mamei dvs, patrimoniul sorei mamei dvs se va imparti la 3:
1/3 --> mama dvs
1/3 --> intre cei 2 copii ai primului frate decedat (fiecare mostenind deci 1/6 din bunurile defunctei)
1/3 --> intre cei 3 copii ai celui de-al doilea frate decedat (fiecare mostening deci 1/9 din bunurile defunctei))

Deci, mama dvs va mosteni 1/3. Nu conteaza ca mama dvs are un grad mai apropiat, verisorii dvs vor veni la mostenire ca sa culeaga partea ce s-ar fi cuvenit parintelui decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, As dori sa aduc in discutie o problema:. Sora mea a decedat,anul trecut. Nu avea copii. Am ramas in viata: parintii,eu si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)