avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Relevanța informațiilor înregistrate de camera de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Relevanța informațiilor înregistrate de camera de bord

Camerele de bord care se montează în mașină au diverse funcții în afară de filmarea propriu-zisă printre care și înregistrarea coordonatelor GPS și a vitezei.

Dacă vreodată trebuie să demonstrezi vinovăția sau nevinovăția cuiva în cazul unui incident în trafic, au vreo relevanță toate aceste informații legate de coordonate și viteză sau sunt doar marketing pentru a vinde camere?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:40, 15 Iulie 2025
Din moment ce de anul trecut sunt acceptate si de politie pentru probarea vinovatiei unor contravenienti, informatiile respective pot fi acceptate si in alte cazuri :
[ link extern ]
Da, stiu ca sunt acceptate de politie.
Dar daca filmezi niste indivizi care se arunca deliberat in fata masinii, sau un accident, in fine, un eveniment rutier, ce conteaza pentru Politie: imaginile propriu-zise (care pot localiza perimetrul in care se intampla evenimentul)? sau coordonatele GPS inregistrate de camera? (au aceste coordonate vreo relevanta pentru ei?).
Daca ai un accident, ia in calcul Politia viteza inregistrata pe filmare? sau isi fac ei calculele in functie de distante de franare s.a.m.d
Reversul, daca surprinzi un accident, trimiti filmarea, dar pe filmare se vede ca ai depasit viteza legala pe sectorul respectiv de drum, iti iei amenda sau nu?

Cu alte cuvinte e bine sa dai strict informatiile video (data si ora evenimentului) sau si alte informatii (viteza, coordonate) care in anumite situatii te pot incurca?
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2025
cris-71, utilizator
Nu am fost in situatia de a da astfel de date, credeam ca va intereseaza in vreun caz in instanta. La urma urmei dai datele care nu te incrimineaza, daca aveti indoieli.
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! in cazul unui accident rutier, cum se stabileste ... Tudorache Razvan Tudorache Razvan Bună ziua.! In cazul unui accident rutier, cum se stabileste viteza în momentul impactului? Ce elemente trebuie sa aibă la dispoziție ... (vezi toată discuția)
Viteza max. 66km/h inregistrat de politie ca si 79 km/h szalac szalac Buna ziua, Azi am fost oprit de politia rutiera pentru viteza in localitate. Agentul a explicat ca am circulat cu viteza de 79 km/h inregistrat cu aparatul ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal/restituire bani - amenda rutiera ContSters424228 ContSters424228 Buna ziua! Am circulat cu aprox. 80km/h in localitate cu limita de 50, am fost oprit de un radar mobil circuland pe sensul opus si am fost sanctionat cu 6 ... (vezi toată discuția)