avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de vizitare copilului minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de vizitare copilului minor

Drept de vizita al copilului minor
Buna ziua, am in intretinere un copil minor si locuiesc in caza parintilor mei. Tatal copilului vine dintr-un oras indepartat de cateva iri pe an sa il vada fara ca eu sa opun vreo obstructie. Intrenarea mea este : sunt obligata sa il primesc in casa parintilor mei? Ar putea foarte bine sa usi ia o camera la hotel pt cateva zile. Pe mine ma deranjeaza foarte mult faptul ca sta la noi 2-3 zile ca si cum as conviețui cu fostul meu soț. Unde s-ar putea derula aceste vizite?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 07:14, 18 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai , de ce il primiti ? dreptul de vizita nu inseamna si cazare . Anuntati-l din timp ca nu va mai dormi la dvs. si sa faca cum crede . Poate merge la un hotel si sa tina copilul o zi - doua ( ca si dvs. va cazati cu el in hotel in concediu ) , poate sa-l ia in parc cateva ore si seara sa plece , etc.
Eu credeam ca dreptul de vizita este obligatoriu la domiciliul copilului, de aceea l-am primit,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este un drept de vizita , ci de relatii personale cu copilul . Este un drept al tatalui , dupa cum este si un drept al copilului , si este firesc sa fie asa . Asta nu inseamna deloc ca aceste relatii se realizeaza in casa mamei , chiar daca domiciliul copilului e acolo . Daca chiar vreti sa fiti din cale-afara de intelegatoare ( dar nu sunteti obligata ) , tatal poate veni in vizita la dvs. cateva ore ( 1 - 2 ) apoi pleaca , daca ingaduiti - mai vine si a doua zi tot asa . Daca nu e convenabil , nu-l primiti deloc , ia copilul si merg impreuna unde considera ( in parc , la un film , la un loc de joaca , la un hotel , etc. ) , apoi il aduce acasa .
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa detin custodia in totalitate? caty06 caty06 Buna seara,am un baietel in varsta de 6 luni cu domiciliul la mine,insa am probleme cu tatal lui cu care am decis sa nu mergem impreuna pe mai departe deoarce ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala Martonze Martonze Buna ziua, Am unele nelamuriri privind ancheta sociala pentru gazduirea minorului in timpul programului de vizita minor. 1.Parintele care cere programul de ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor acordat pentru bunică cristinamaria22 cristinamaria22 Buna ziua, In urma divortului, tatal fetitei mele minore a cerut un program de vizita, pe care eu i l-am acordat, respectiv de doua ori pe luna, o zi in ... (vezi toată discuția)