avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua...mama a facut un credit si mi a dat banii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua...mama a facut un credit si mi a dat banii mie sa imi ...

Buna ziua...mama a facut un credit si mi a dat banii mie sa imi cumpar un autoturism ...acesta este considerat bun propriu sau bun comun pentru ca vreau sa vand masina iar sotul nu e de acord spunand ca este si masina lui..
Cel mai recent răspuns: SunnyXxxX , utilizator 13:55, 18 Iulie 2025
Banii au fost dati in mana sau prin transfer bancar? Ce s a mentionat la transfer? S a facut vreun act notarial?

Banuiesc ca erati casatorita la data primirii banilor si achizitionarii autoturismului.
Buna ziua

Este bun propriu.

Donatia primita de la mama dvs este un bun propriu. De asemenea, bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora sunt tot bunuri proprii. Deci masina cumparata din banii primiti prin donatie de la mama dvs sunt bun propriu.

De asemenea, banii obtinuti din vanzarea masinii vor fi tot bun propriu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine este trecut pe certificatul de înmatriculare al autoturismului? Creditul pentru autoturism este pe numele mamei?
Ați încheiat creditul la banca?( mai aveți de plată)
Dacă creditul este pe numele mamei soțul nu are nici un drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt sansele mele ca la partaj sa impartim un autoturism lungan_ro_1961 lungan_ro_1961 in timpul casatoriei soacra ne-a dat o suma de bani din care sa ne cumparam un autoturism.transferul banilor s-a facut prin banca deoarece eram noi in ... (vezi toată discuția)
Datorii la banca gigivl gigivl Buna seara , am avut un credit la banca la o firma la care am fost administrator , firma a dat faliment si acum banca ma urmareste si imi ia din salariu 30 %, ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto - bun propriu Andra24 Andra24 Am rugamintea sa-mi spuneti daca este posibil sa fie achizitionat un autoturism ca bun propriu in timpul casatoriei? Situatia sta in felul urmator Mama va ... (vezi toată discuția)