avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Exceptarea de la plata CASS
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Exceptarea de la plata CASS

Ce trebuie să facă un bolnav oncologic pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei, pentru a nu i se reține CASS din pensie ?
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2025
silviu1958, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:34, 5 August 2025
Potrivit Legii nr. 95/2006 , modificata prin Legea nr. 141/2025, bolnavii cu afecțiuni oncologice beneficiari de programe naționale de sănătate, până la vindecarea respectivei afecțiuni,în condițiile Legii nr. 293/2022 pentru prevenirea și combaterea cancerului, cu modificările și completările ulterioare, beneficiază de asigurare, fără plata contribuției
trebuie depuse anumite acte? si daca da unde?diagnosticare cancer
Vorbiti la Casa de Pensii
Eu am intrebat la casa de pensii si au spus ca nu au primit nimic,ei nu stiu nimic

Cornel Vasile a scris:

Vorbiti la Casa de Pensii

Intrebati la Ministerul Sanatatii /Ministerul Muncii , undeva trebuie sa faceti dovada respectiva.
Ultima modificare: Marți, 5 August 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass de catre bolnavii oncologici db_florin db_florin Plata CASS de catre bolnavii oncologici Ma poate lamuri, va rog, cineva, daca un pensionar cu pensia mai mare de 3000 de lei, bolnav oncologic, inclus in ... (vezi toată discuția)
Care este procedura de a nu plăti ca salariat cass de la 01.08 ... PetMar PetMar Care este procedura de a nu plăti ca salariat cass de la 01.08 2025 dacă ai diabet (vezi toată discuția)
Dacă vorbim de un pensionar cu pensie mai mare de 3.000 lei ... Parlog vasile Parlog vasile Dacă vorbim de un pensionar cu pensie mai mare de 3.000 lei dar care se afla intr-un program de tratament oncologic, se datorează totusi aceasta obligație? (vezi toată discuția)