avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acțiune în instanță
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Acțiune în instanță

Bună ziua! O întrebare, cred eu, mai dificilă pentru profesioniști.
Dacă o instituție publică ( spital) refuză să pună în aplicare o Decizie ICCJ- dată în dezlegarea unei chestiuni de drept-, care ar putea fi calea de a fi obligată prin instanță, să respecte respectiva Decizie ICCJ?! Ce fel de acțiune ar trebui să deschid și cum pot să îmi justific calitatea procesuală. Sunt angajat al acelei instituții iar neaplicarea Deciziei îmi creează în mod cert prejudicii?!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2025
stelarman20001, utilizator
Cel mai recent răspuns: stelarman20001 , utilizator 17:27, 19 Iulie 2025
Puteti deschide actiune in instanta impotriva spitalului in care invocati respectiva decizie. Se aplica obligatoriu in spital, numai daca hotararea instantei favorabila dvs. este definitiva.
Se pare că nu m-am făcut înțeles. Este vorba de o decizie a ICCJ (dcd) , obligatorie ptr toți subiecții de drept, dar pe care instituția nu vrea să o respecte, să o pună în aplicare.. Decizia 79/2024. Întrebarea era ce fel de acțiune aș putea intenta ptr a obliga instituția să respecte legea de fapt...
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2025
stelarman20001, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anumite spitale nu vor sa puna in aplicare decizia nr. 61/2022 ... dana manea dana manea Anumite spitale nu vor sa puna in aplicare Decizia nr. 61/2022 pe motiv ca nu se aplica ointrucat sunt in subordinea autoritatilor locale si nu a ministerului ... (vezi toată discuția)
Buna seara. o decizie a iccj (75/18.11.2024) publicata in mo ... tyno2442 tyno2442 Buna seara. O decizie a ICCJ (75/18.11.2024) publicata in MO 1218/4.12.2024 trebuie pusa in aplicare in toate cazurile si la toate institutiile care tin de ... (vezi toată discuția)
Buna seara o întrebare noul cod penal 2024 cod penal 199 se ... Ioanagabi1 Ioanagabi1 Buna seara o întrebare noul cod penal 2024 Cod penal 199 Se poate retrage plângerea penală poate suspenda Executarea pedepsei Va Mulțumesc Pentru Răspuns (vezi toată discuția)