avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avem o salariata intoarsa din concediu crestere copil ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avem o salariata intoarsa din concediu crestere copil pana la ...

Avem o salariata intoarsa din concediu crestere copil pana la 2 ani si a adus concediu medical urmand ca stagiul de cotizare sa fie constitiut din indemnizatia de CIC, insa ea are doua contracte de munca: la Rezidentiat unde are si functia de baza si la societatea noastra unde nu are functia de baza. De la Casa de Sanatate mi s-a transmis telefonic ca nu putem folosi stagiul de cotizare pe ambele contracte si ca medicalul trebuie platit dintr-o singura societate. In aceste conditii cum este correct? Medicalul se plateste doar de catre o singura societate, si in acest caz, care dintre societati? Imi puteti indica va rog si temeiul legal? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:02, 21 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 158/2005
art. 33
(1) Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situații prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A și B și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator la care este îndeplinit stagiul minim de asigurare de 6 luni. Baza de calcul pentru fiecare indemnizație o constituie numai venitul obținut pe fiecare loc de realizare.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in cazul persoanei angajate la doua unitati dancs_at dancs_at Sunt angajat norma intreaga in sistemul de sanatate (functia de baza), dar mai am un Contract individual de munca partial la o alta societate unde se ... (vezi toată discuția)
Concediul medical rin rin Daca o persoana are norma de baza la o firma si jumatate de norma la alta firma, concediul medical il platesc ambele firme? La care firma se depune ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa ccc ContSters269046 ContSters269046 Daca sotia a fost 2 ani in concediu crestere copil, acum lucreaza de 2 luni cu contract de munca la doua S.C. si trebuie sa intre in concediu medical prenatal, ... (vezi toată discuția)