Bună ziua.
Sunt căsătorită și nu am copii cu soțul meu doar un copil din altă căsătorie. Tot ce deținem vrem sa lasam fetei, care e majora. Care e cea mai bună modalitate de a rămâne tot copilului meu ținând cont ca și soțul meu nu dorește să împartă munca sa cu rudele sale. Sotul mai are 1 frate si 2 nepoti, parintii sunt decedati, iar eu sunt singura la parinti. Avem o casa cumparata in timpul casatoriei, un apartament al sotului dinaintea casatoriei si un apartament mostenit de sot de pe urma parintilor decedati( fratele a renuntat la mostenire in urma succesiunii).
Mulțumesc
Nu mai deshideti alte topinguri cu aceeași problema , continuați discuția unde ați început-o iar daca răspunsurile nu va satisfac puteți merge la un avocat .
Scuze pentru confuzie . Aveți toate șansele sa lăsați fetei d-voastră tot ce dețineți împreună cu soțul pentru ca nu exista moștenitori rezervatari din partea lui , părinții fiind decedați iar fratele lui si nepoții nu se încadrează in aceasta categorie . Deci practic indiferent cui dorește să-și lase moștenire bunurile proprii nu încalcă drepturile succesorale ale altcuiva . Puteți folosi orice modalitate , donație , testament sau cv cu drept de abitație viagera cu sau fără întreținere . Nu sunt șanse de câștig din partea rudelor in cazul unor atacuri in instanță .