avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Sunt căsătorită și nu am copii cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Sunt căsătorită și nu am copii cu soțul meu ...

Bună ziua.
Sunt căsătorită și nu am copii cu soțul meu doar un copil din altă căsătorie. Tot ce deținem vrem sa lasam fetei, care e majora. Care e cea mai bună modalitate de a rămâne tot copilului meu ținând cont ca și soțul meu nu dorește să împartă munca sa cu rudele sale. Sotul mai are 1 frate si 2 nepoti, parintii sunt decedati, iar eu sunt singura la parinti. Avem o casa cumparata in timpul casatoriei, un apartament al sotului dinaintea casatoriei si un apartament mostenit de sot de pe urma parintilor decedati( fratele a renuntat la mostenire in urma succesiunii).
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 00:22, 22 Iulie 2025
Ați mai primit răspuns la această întrebare.
Nu mai deshideti alte topinguri cu aceeași problema , continuați discuția unde ați început-o iar daca răspunsurile nu va satisfac puteți merge la un avocat .
Imi pare rau, dar nu cred ca este vorba de situatia mea, e prima intrebare care am pus-o. Poate fi ceva similar, dar nu am vazut.
Scuze pentru confuzie . Aveți toate șansele sa lăsați fetei d-voastră tot ce dețineți împreună cu soțul pentru ca nu exista moștenitori rezervatari din partea lui , părinții fiind decedați iar fratele lui si nepoții nu se încadrează in aceasta categorie . Deci practic indiferent cui dorește să-și lase moștenire bunurile proprii nu încalcă drepturile succesorale ale altcuiva . Puteți folosi orice modalitate , donație , testament sau cv cu drept de abitație viagera cu sau fără întreținere . Nu sunt șanse de câștig din partea rudelor in cazul unor atacuri in instanță .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire-vanzare proprietate simo01 simo01 Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti intr-un aspect:este vorba despre o mostenire,succesiunea nu a fost facuta ,iar proprietarul a decedat acum 18 ani.Proprietarul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. va rog frumos sa îmi răspundeți la o situație: ... mary_stan_01@yahoo.com mary_stan_01@yahoo.com Bună ziua. Va rog frumos sa îmi răspundeți la o situație: eu am un copil major din prima căsătorie. Apoi m.am căsătorit cu un soț care nu are copii. ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire dupa decesul sotului (casnicie fara copii) ALINA-MARIA ALINA-MARIA Buna ziua, As dori sa va intreb daca am dreptul la apartamentul sotului meu el fiind decedat(noi fiind casatoriti de 15 ani) si neavand urmasi de ... (vezi toată discuția)