Bună ziua.
Sunt căsătorită și nu am copii cu soțul meu doar un copil din altă căsătorie. Tot ce deținem vrem sa lasam fetei, care e majora. Care e cea mai bună modalitate de a rămâne tot copilului meu ținând cont ca și soțul meu nu dorește să împartă munca sa cu rudele sale. Sotul mai are 1 frate si 2 nepoti, parintii sunt decedati, iar eu sunt singura la parinti. Avem o casa cumparata in timpul casatoriei, un apartament al sotului dinaintea casatoriei si un apartament mostenit de sot de pe urma parintilor decedati( fratele a renuntat la mostenire in urma succesiunii).
Mulțumesc
Dar de ce sa va complicati ? cum sotul nu are mostenitori rezervatari , un simplu testament in favoarea fiicei dvs. este suficient . Mostenitorii ne-rezervatari NU pot ataca un testament . Iar pe dvs. , dupa legea romana , va mosteneste copilul dvs . Daca aveti bunuri si in USA , cred ca se aplica legislatia de acolo . Din ce stiu eu ( dar , e posibil sa nu stiu bine ) , in USA un testament e sfant , ce scrie in el , asa ramane , indiferent ce rude are testatorul .