avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune Mama mea a decedat in urma cu 6 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune Mama mea a decedat in urma cu 6 luni. In ...

Dezbatere succesiune
Mama mea a decedat in urma cu 6 luni. In timpul vietii sale ne.a lasat bunurile mostenite de ea de la parintii ei,noua ,copiilor ei, prin testament. Mama a fost casatorita. Bunurile mostenite de ea erau de la parintii ei dar ,si o casa finalizata cu sotul ei( tatal nostru).
Suntem obligati sa dezbatem succesiunea daca avem deja un testament?
Tata, ce drepturi are ca sot supravietuitor?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 07:16, 22 Iulie 2025
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testamentul nu vă folosește la nimic dacă nu dezbateți succesiunea.
Și fără testament ați fi moștenit că aveți calitatea de moștenitori rezervatari, împreuna cu soțul supraviețuitor.

Tata este moștenitor rezevatar, și în lipsa testamentului moștenește 1/4 din bunurile soțului decedat.
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune mama mea a decedat. ea era unica mostenitoare ... litan litan Dezbatere succesiune Mama mea a decedat. Ea era unica monestenitoare a parintilor ei,decedati. A făcut succesiunea si a devenit proprietara bunurilor ce au ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)