Anulare cadastru.Buna ziua,va rog sa mi spuneți dacă se poate anula cadastru.Sa vă spun despre ce este vorba:in anul 2007 fratele mai mare a început intabularea casei și a unei anexe cu cei 270 mp curți construcții, acestea le am moștenit noi 3 frați dupa decesul mamei.Initial am acceptat însă după puțin timp el nu a fost de acord cu solicitările noastre,mai exact sa credem drum acces din strada la terenurile din spate care le deținem noi ceilalți 2 frați.Astfel nu am.mai colaborat,nu ne-am mai vorbit,el continuând să facă acel cadastru.Cadastru este pe numele a toți 3.Ulterior tot el ne a dus în instanță să împărțim casa,anexa,terenul curți construcții.Aceste acțiuni s au derulat în paralel.Adina in 2008 ne a dus în instanță.Noi cei 2 nu am știut că continua intabularea.Instanta nu a știut nimic despre acest demers.Instanta s a pronunțat,ne a împărțit casa și anexa,terenul aferent fiecăruia.In 2018 eu am cerut ieșire din indiviziune pe terenul primit în indiviziune cu fratele.mai.mic și partea de casa atribuită.Nu am știut nimic că există cadastru.Am primit această ieșire cu o noua expertiza realizată în acest proces .Din nou expertul desemnat nu a verificat daca exista intabulare.In 2021 după acest nou proces am primit de la OCPI extras de carte funciara cu actualizarea noilor hotărâri judecătorești,astfel aflând că există intabulare. Anul trecut am inceput sa intabulez ce îmi aparține.Am intabulat un teren din spatele casei,Acum când vreau sa intabulez partea mea de casa și teren curți construcții întâmpin probleme din cauza intabulării inițiale din 2007.Se poate face dezmembrare,apartament are in 5 părți cu PUZ al localității,cu costuri foarte mari,sau cu declarații notariale între noi,etc.,însă daca nu este comunicare,unul este în străinătate de ani de zile.Am fost sfătuită să cer în instanță anularea intabulării din 2007,iar apoi sa intabulam fiecare ce ne aparține de la zero.In prezent tot ce este în această curte este pe 3 nume,nu separat.Va rog sa mi dați un sfat la problema prezentată.Cu mulțumiri Simona
~ final discuție ~