avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va rog frumos sa ma indrumati in legatura ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va rog frumos sa ma indrumati in legatura cu urmatoarea ...

Buna ziua! Va rog frumos sa ma indrumati in legatura cu urmatoarea situatie: am un tata in varsta de 86 de ani care locuieste singur in tara in apartament propietate personala . Pe titlul de propietate este mentionata si mama mea care a decedat acum 10 ani. Eu sint singura fiica si locuiesc in prezent in strainatate , fiind casatorita si avind imposibilitatea sa calatoresc sa imi vizitez tatal de 13 ani. Tatal meu nu se mai poate ingriji singur in ultima vreme, as vrea sa ma indrumati in legatura cu ce as putea face sa il ajut. Nu este dispus sa fie dus la un azil de batrani privat, are a pensie minima, si costurile sint foarte ridicate la un asemenea azil. I-am prezentat posibilitatea da a veni si locui cu mine pentru a avea grija de el, insa a refuzat. Doresc sa il ajut, dar nu ma pot deplasa periodic in tara sau locui in tara. Va multumesc si laud aceasta initiativa. Multa sanatate.
Cel mai recent răspuns: Georgia26 , utilizator 09:26, 23 Iulie 2025
Trebuie prima dată eliberat un certificat de moștenitor ca urmare a decesului mamei. Dacă nu vă puteti deplasa în România puteti mandata o persoană. Se vor stabili cotele-părți de proprietate ce vă revin dvoastră și tatălui. Apoi ,în asemenea situații se incheie un contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere. Cumpărătorul grevat cu asemenea obligații va trebui să se îngrijească de tatăl dvoastră.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. relatez cazul unei batrane cu probleme psihice (pt ... Georgia.TH Georgia.TH Buna ziua. Relatez cazul unei batrane cu probleme psihice (pt care primeste de zeci de ani pensie speciala), cu sotul decedat de aproximativ 10 ani, fara ... (vezi toată discuția)
Mostenire , succesiune ? aurora 13 aurora 13 Buna seara Va relatez in cuvinte cat mai putine problema mea. In anul 2000 sotul meu a avut un accident de masina care i a produs decesul. Am ramas vaduva cu ... (vezi toată discuția)
Contestatie contract vanzare-cumparare imobil Euroinvest Euroinvest Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cum ar trebui procedat in urmatoarea situatie: Peste drum de casa mea locuieste o familie care are patru fete,toate ... (vezi toată discuția)