avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul are cetatanie italiana, varsta 17 ani si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul are cetatanie italiana, varsta 17 ani si ...

Buna Ziua ,
Copilul are cetatanie italiana, varsta 17 ani si 10 luni , nascut la bucuresti , mama nationalitate romana , tatal nationalitate italiana, va intra si iesi din romania in baza pasaport italian.
Intrebarea mea este , copilul , nascut la data de 12 octombrie 2007 , va putea parasii romania fara imputernicirie notariala a parintilor?

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Vasile Braun , Avocat 16:19, 23 Iulie 2025
După data de 12.10.2025 este liber să plece peste granită,dacă are toate formele legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa ma intorc in tara cu copilul? vmaria vmaria sunt casatorita cu un cetatean italian. avem un copil nascut in Romania. tatal nu mai locuiest cu noi de 2 ani. respectand legea 'ultimului domiciliu' ... (vezi toată discuția)
Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)
Mama romanca , tatal italian... Danelu98 Danelu98 Buna ziua , as vrea sa aflu si eu niste informatii despre cum ar putea face mama prietenei mele in legatura cu relatia cu concubinul ei italian. Detaliile ar ... (vezi toată discuția)