Decizie de concediere in baza unei situatii anticipative
1. As vrea sa stiu daca este legala o concediere care in Decizie invoca o cauza (sa zicem intentia de a externaliza o activitate) nedovedita la data Judecarii, 1 an mai tarziu.
Aceasta se traduce doar intr-o intentie care a fost scrisa ca motivatie a concedierii, nu a putut fi dovedita, la fiecare infatisare Parata invocand "in curs de externalixare" , 'urmeaza sa fie externaliazata".
La 1 an de la concediere, nu s-a realizat, dar Instanta a retinut-o ca si cauza "anticipativa" (adica ai dreptul sa motivezi o concediere printr o actiune care nu s-a produs la data concedierii, nici mai tarziu (1 an), dar intentinezi sa o faci in viitor.
Eu stiam ca tot ce scrie in decizia de concediere trebuie probat ca fiind realizat (motivul care a determinat concedierea) iar nu doar invocat, sa fie trecut ceva acolo, poate facem asta in viitor.
2. Daca postul desfiinta nu se mai regaseste in organigrama, dar atributiile lui au fost prelute integral de un angajat intern, incadrat sub alta denumire decat cea a postului desfiintat, se poate considera efectiva concedierea?
Mentionez ca atributiile din fisa postului desfiintat se regaseste 100% in fisa postului pastrat, dar sub o alta titulatura, usor schimbata
2. Este legală concedierea dispusă în baza art. 65 din Codul muncii şi în cazul în care atribuţiile salariatului concediat nu au fost înlăturate, fiind împărţite unor salariaţi existenţi. (Ovidiu Ţinca, Despre concedierea salariatului pentru motive economice, în Revista română de dreptul muncii nr. 2/2005, p. 83; (Hotararea nr. 4953R din data 2009-07-01, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti; Hotararea nr. 783 din 13.12.2011, pronuntata de Curtea de Apel CONSTANTA)
Litigiu de munca
mb_63
Buna ziua,
sunt angajata ca agent de vanzari in carul unei companii, De 3 zile a mai fost angajat inca un agent de vanzari pe aceeasi companie ... (vezi toată discuția)