avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ce entitate asigură protecția consumatorului pentru ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ce entitate asigură protecția consumatorului pentru achiziții din spațiul european în cazul persoanelor juridice?

ce entitate legala asigură protecția consumatorului pentru achiziții din spațiul european in cazul persoanelor juridice? cunosc o situație unde s-a comandat un produs de pe un site european (Germania), site intermediar, a fost platit prin PayPal, dar produsul s-a dovedit a nu fii in stoc. Cumparatorul a primit mesaj de la PayPal cum ca produsul nu este in stoc si s-a oferit optiunea sa astepte sau sa primeasca banii inapoi. S-au cerut banii înapoi, dar firma intermediara refuza returnarea banilor. Conversațiile exista pe email, deci se poate dovedi. Ce opțiune exista in aceasta situație? Din nou, cumpărătorul este persoana juridica, iar ECC regulează condițiile aplicate persoanelor fizice.
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2025
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:24, 24 Iulie 2025
Persoanele juridice nu au calitatea de consumator. Ele nu sunt protejate în Romania nici în UE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la cumparaturi online Ami1988 Ami1988 Buna ziua! Am cumparat un produs de pe un site online, am platit cu cardul, banii au fost scosi de pe card dupa cumpararea produsului. Asteptam curierul si nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, teapa, scam!! am cumparat pe net cu plata cu cardul un telefon iphone-platind ... moonspell17 moonspell17 Buna ziua, Am cumparat pe net cu plata cu cardul un telefon iphone-platind 7038 ron catre o companie .RO, MA credit ltd, care de fapt isi are sediul central ... (vezi toată discuția)
Am comandat online niște grinzi și le-am plătit în avans, iar acum nu mai pot lua legătura cu firma. cum îmi pot recupera banii? NihilSineLinea NihilSineLinea Buna ziua. Am comandat in data de 26 august online niste grinzi de la un depozit de materiale de constructie online. Am fost contactata de ei sa confirm ... (vezi toată discuția)