avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, In urma succesiunii după decesul soțului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, In urma succesiunii după decesul soțului meu, eu ...

Bună ziua,
In urma succesiunii după decesul soțului meu, eu sunt proprietara unui cuantum de 5/8 părți iar fiica mea 3/8 părți din masa succesorală care este compusa din apartament și casa.
Fiica mea s-ar căsătorit iar la data căsătoriei soțul ei deținea un apartament.
Va rog sa îmi spuneți dacă în această situație ,eu și fiica mea, trebuie să plătim impozitul pt a doua locuință, majorat cu 15% .
Va mulțumesc anticipat pentru răspunsul dvs!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:05, 24 Iulie 2025
Care a doua locuinta daca atat fata ,cat si dvs aveti doar una?
@gi-jane2 , sunt doua imobile in masa succesorala , apartament si casa , asa spune userul .
corect, acum am vazut, ma gandeam la casa generelui care nu are legatura
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2025
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte mostenire sot supravietuitor lianeamtu lianeamtu Buna ziua, sunt unica mostenitoare a parintilor mei, ambii decedati, a unei proprietati la tara (mama abia s-a stins de curand, am facut succesiunea). Din ... (vezi toată discuția)
Mostenire??? leuca_luminita leuca_luminita Sunt casatorita nu detin nicio proprietate, iar sotul a lasat bunurile mobile si imobile fostei sotii si copiilor rezultati din casatorie, fara nicio pretentie ... (vezi toată discuția)
Casatorie Alebamse Alebamse Buna ziua.Urmeaza sa ma casatoresc anul acesta si as dori sa stiu cum ar fi mai bine sa gestionez niste lucruri.Detin o locuinta obtinuta prin programul prima ... (vezi toată discuția)