avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Mă aflu în situația următoare: acum câteva luni ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Mă aflu în situația următoare: acum câteva luni ...

Bună ziua,
Mă aflu în situația următoare: acum câteva luni am contractat patru împrumuturi la 4 IFN-uri diferite. M-am implicat într-o situație care am crezut că-i fac față însă s-a dovedit că m-a depășit. Am greșit e drept și merit să suport consecințele acțiunilor mele. Cu toate acestea am încercat să cad la o învoială cu acești creditori, să plătesc sumele eșalonat, însă ca oricare alt ifn și instituție financiară nu doresc să discute decât în propriile beneficii și în detrimentul meu. Menționez că aceste credite mi-au fost acordate deși pragul meu de îndatorate deja era 40% poate chiar mai mult deoarece am un credit prima casă și plătesc cam jumătate din venitul meu net lunar la acestă rată, cu toate acestea, aceste instituții mi-au acordat creditele respective. Vreau să știu ce poate face o persoană în situația mea care este supra îndatorată. Chiar și cu plăți parțiale lună de lună, poate nu conform contractului la un moment dat vor demara procedura de executare silită iar dacă eu plătesc deja jumătate din banii pe care-i câștig lună de lună la rata la casă dacă mi se va pune poprire pe salariu nu mai rămân cu absolut nimic. Pe lângă asta nu știu dacă se pot atinge de imobilul meu deoarece am ipoteca de rang I asupra lui și-n teorie am și asupra contului meu de salariu (încasez salariul la aceeași bancă la care am creditul). Chiar nu știu ce să fac. Recunosc că am greșit, de aia mi-am luat un al doilea job fac ore suplimentare să acopăr aceste datorii însă nu este suficient iar refinanțare nu pot face din cauza ratei la casă și-n curând voi fi raportat la biroul de credite deci și opțiunea asta va dispărea automat.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, situația mea este nu doar delicata dar și complicata, ... Guest24 Guest24 Bună ziua, situația mea este nu doar delicata dar și complicata, in legătură cu creditele de consum. Totul a început în 2022, in luna iunie am ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre banci- restabilire rata functie de veniturile actuale azael azael as vrea sa stiu daca exista o lege care sa stipuleze ca bancile ,sa nu poata sa iti i-a pentru plata ratei mai mult de 30% din veniturile familiei ? sau ceva ... (vezi toată discuția)