avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... DACA AM FACUT UN AN LA BUGET LA ISTORIE SI ACUM VREAU ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

DACA AM FACUT UN AN LA BUGET LA ISTORIE SI ACUM VREAU SA RENUNT ...

DACA AM FACUT UN AN LA BUGET LA ISTORIE SI ACUM VREAU SA RENUNT PENTRU CA AM FOST ADMISA LA STIINTELE EDUCATIEI TOT LA BUGET, VOI FACE TOTI TREI ANII LA BUGET?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 28 Iulie 2025
Da, ii veti face toti la bugat .. dar , legea prevede ca, persoana care a beneficiat gratuit de școlarizare în cadrul unui program de studii universitare pe loc finanțat de la bugetul de stat are, în condițiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiași ciclu de studii universitare:
a) în regim cu taxă, dacă instituția de învățământ superior de stat organizează programul și în acest mod;
b) în regim gratuit, cu finanțare de la bugetul de stat, în condițiile în care persoana achită contravaloarea serviciilor de școlarizare de care a beneficiat anterior cu finanțare de la bugetul de stat, integral sau parțial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanțare integrală de la buget. Studenții pot achita contravaloarea serviciilor de școlarizare de care au beneficiat anterior Ministerului Educației, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educației;
c) în regim gratuit, doar în cazul programelor universitare de masterat profesional de conducere interarme, care sunt obligatorii pentru evoluția ofițerilor în cariera militară, precum și în cazul programelor universitare de masterat profesional pentru formarea ofițerilor de informații și pentru formarea inițială a ofițerilor/ofițerilor de poliție din Ministerul Afacerilor Interne.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa platesc anii de studii, pentru ca a 2-a facultate sa fie la buget? miriam222 miriam222 Buna! Am si eu urmatoarea situatie: am facut 3/3 ani la o facultate, n-am terminat-o, si acum vreau sa dau la medicina (davila). Am tot citit si legea de mai ... (vezi toată discuția)
Facultate la buget andrei_70 andrei_70 Daca cineva a facut un an la o facultate, la buget, si se decide sa nu mai continue la acea facultate si sa se inscrie la o alta facultate cu alt profil, se ... (vezi toată discuția)
Taxa-buget facultate dmdanielmarcu dmdanielmarcu Buna ziua, Voiam sa va intreb in cazul in care am facut un an de facultate din 4 la buget si as vrea sa ma duc la o alta facultate care dureaza 3 ani, as ... (vezi toată discuția)