avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Problema titularizare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Problema titularizare

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire.Anul trecut (in 2024), am participat la concursul national pentru ocuparea posturilor vacante din învățământ (titularizare). Am obtinut nota peste 7 (chiar o nota foarte mare) si am ales un post complet (18 ore), viabil 4 ani. Am obtinut anul acesta definitivarea în învățământ, deci conform legii am devenit titular al sistemului (scoala avea obligatia sa incheie contract pe perioada nedeterminată).
Problema este ca anul acesta, scoala a mai scos inca un post titularizabil de matematica. Dupa schimbarile legislative, toti profesorii trebuie sa aiba in norma de predare 20 de ore. Tot in acaest an, desi scoala a scos acest post complet si viabil 4 ani, s-a redus numarul de clase. In scoala sun 72 de ore, deci 3 titulari si 12 ore la plata cu ora. Din aceste cauze, titularul care va veni pe post (si in urma punctajului facut pentru cazul de restrangere) va lua orele din scoala inaintea mea, obligandu-ma, astfel, sa imi completez norma si in alta scoala. Intrebarea mea este următoarea: daca tot nu se cunoastea situatia claselor (pentru ca s-a redus numarul de clase cu 2-3), de ce acest post a fost scos vacant 4 ani? Eu sunt afectat direct, pentru ca scoala nu a reusit sa imi asigure 4 ani postul asa cum l-au scos. Cui ma pot adresa?

Alte discuții în legătură

Titularizare educatoare conf art 253 ne_interesant ne_interesant Sunt educatoare suplinitoare de 2 ani intr-o unitate de invatamant din mediul rural( 4 educatoare in total celelalte 3 sunt titulare), in 2010 am dat examen de ... (vezi toată discuția)
Situatie disperata a suplinitorilor din invatamant gepop gepop buna seara, sunt profesor suplinitor de 20 ani. datorita unor inspectori care se ocupa de personal in cadrul isj, desi am destule concursuri in spate cu note ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva legal pentru a-mi recupera postul? Autor Autor Buna ziua! Doresc sa actionez in justitie ISJ-ul si scoala unde am incadrearea pentru refuzul de a ma primi pe post. Am sa expun in mare situatia data si ... (vezi toată discuția)