Am functionat in anul scolar 2024-2025 ca profesor invatamant primar pensionat la plata cu ora. In timpul anului scolar mi s-au acordat o parte din zilelele de concediu,, in timpul vacantelor. La sfarsitul anului scolar nu mi s-au mai acordat zilele restante de concediu, motivandu-se ca mi s-a incheiat contractul de munca. Mentionez ca nu aveam cum sa-mi iau toate zilele de concediu in timpul anului scolar, in care aveam contract de munca, pentru ca se suprapuneau cu activitatea didactica. Au ramas zile restante fara sa fie vina mea. Nu aveam cum sa le iau. S-a gasit un pretext pentru a nu plati zilele restante de concediu.oamenilor care muncesc cu adevarat desi nu era o suma colosala. si era dreptul meu specificat in Codul muncii.Am suportat greu discriminarea fata de colegii mei titulari, pentru ca am aceleasi studii ca si ei , am stat la scoala acelasi numar de ore , am desfasurat aceleasi activitati, impozitul pe salariu, CAS,, CASS s-au retinut la fel ( foarte mult) , dar drepturile sunt diferite. Mi se spune ca am avut si pensie. Da, dar statul nu mi-o acorda in mod gratuit. Am avut o vechime mare, am contribuit de-a lungul timpului foarte mult, 51 de ani, deci sunt banii retinuti din salariul meu., tot din munca mea. Eu nu fac parte din categoria celor care au primit salarii de sute de mii de euro sau lei, nu am facut delapidare sau evaziune, nu m-am sustras de la plata taxelor. Ar trebui ca in aplicarea reformelor oamenii sa fie tratati diferentiat. Ceea ce s-a facut acum este o mare nedreptate. Celui care nu a contribuit sau a contribuit foarte putin i s-a marit si pensia, i se acorda tot felul de ajutoare si o multime de facilitati astfel incat ajunge la acelasi nivel cu mine. Este descurajator.. Doresc sa fie reanalizate toate situatiile si sa se faca dreptate.
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
14:17, 25 Iulie 2025