avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am avut cancer depistat în octombrie 2023, operată ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am avut cancer depistat în octombrie 2023, operată ...

Bună ziua. Am avut cancer depistat în octombrie 2023, operată pentru extirparea tumorii, chimiotwrapie3 până în februarie 2024, sub observație pana în 2028. Pensionara, 4500 lei pensie. Am dreptul la scutire de impozit cass și ceacte sunt necesare?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:32, 26 Iulie 2025
În prezent nu există nici o lege publicată, care să scutească de plata CASS anumite categorii de pensionari cu pensia de peste 3000 lei.

Sunt scutiți deocamdată de la plata anuală a 2.430 lei CASS, bolnavii de cancer, diabet.., care n-au venituri, sau au doar grad de handicap.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt bolnava de cancer, pensionara, si conform noi ... Emil 66 Emil 66 Cu stima . Sunt bolnava de cancer , pensionara, si conform noi legii trebuie sa platesc CASS din pensie . Conform legii ,bolnavii de cancer sunt scutiti de ... (vezi toată discuția)
Exceptarea de la plata cass silviu1958 silviu1958 Ce trebuie să facă un bolnav oncologic pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei, pentru a nu i se reține CASS din pensie ? (vezi toată discuția)
Bună seara. eu sunt pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei. ... dodorel62 dodorel62 Bună seara. Eu sunt pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei. Dar am și handicap grav pe probleme respiratorii, dat definitiv, având și un aparat pentru ... (vezi toată discuția)