avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cu stima . Sunt bolnava de cancer , pensionara, si ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cu stima . Sunt bolnava de cancer , pensionara, si conform noi ...

Cu stima . Sunt bolnava de cancer , pensionara, si conform noi legii trebuie sa platesc CASS din pensie . Conform legii ,bolnavii de cancer sunt scutiti de plata acestei contributii . Am intrebat la Casa de pensii si nimeni nu stie ce document trebuie sa depun ca sa dovedesc ca sunt bolnava de cancer . Eu am ,bilete internare , operatii , analize etc . Ce pot sa prezint la Casa pentru scutirea de impozit ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:55, 26 Iulie 2025
Nu există nici o lege publicată, care să scutească de la plata CASS anumite categorii de pensionari, cu pensia peste 3000 lei.

Contribuția la sănătate NU are legătură cu bolile ori cu existenta unui certificate de handicap.
Referirea la scutirea plătii CASS se referă la cei FĂRĂ venituri ce sunt cuprinsi in programele nationale de sănătate, cum ar fi bolnavii de cancer, diabet....

Bolnavii cronici de cancer, diabet..., care nu lucrează, n-au pensie, sau au doar grad de handicap, sunt scutiți de la plata anuală a CASS în cuantum de 2.430 lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am avut cancer depistat în octombrie 2023, operată ... viorelada viorelada Bună ziua. Am avut cancer depistat în octombrie 2023, operată pentru extirparea tumorii, chimiotwrapie3 până în februarie 2024, sub observație pana în ... (vezi toată discuția)
Exceptarea de la plata cass silviu1958 silviu1958 Ce trebuie să facă un bolnav oncologic pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei, pentru a nu i se reține CASS din pensie ? (vezi toată discuția)
Bună seara. eu sunt pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei. ... dodorel62 dodorel62 Bună seara. Eu sunt pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei. Dar am și handicap grav pe probleme respiratorii, dat definitiv, având și un aparat pentru ... (vezi toată discuția)