avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună dimineața, o întrebare referitoare la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună dimineața, o întrebare referitoare la împărțirea costurilor ...

Bună dimineața, o întrebare referitoare la împărțirea costurilor unui partaj succesoral și a unei dezmembrări: toate aceste operațiuni ajung undeva la 3900 r, eu având o cotă de 1/3 iar verișoară mea restul, costul se împarte la doi( cum zice verisoara) sau eu mai puțin având o cotă mai mica? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:42, 27 Iulie 2025
E posibil ca instanta sa dispuna suportarea in mod egal a costurilor, insa aceste cheltuieli se vor regla in urma stabilirii cheltuielilor de judecata.

Dupa cum este posibil ca - solicitand expres instantei sa tina cont de cota succesorala - cand dispune asupra cheltuielilor (costuri dezmembrare, expertize) sa se tina seama de acest fapt.

Daca vorbim de un partaj amiabil, atunci e dupa cum va intelegeti, evident ca ar tb sa suportati cheltuieli proportional cu cota parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune - raport expertiza pentru formarea loturilor Nicoleta Rozinbaum Nicoleta Rozinbaum Pe scurt- 3 mostenitori; unul dintre ei i-a chemat in instanta pe ceilalti 2 pentru iesirea din indiviziune; judecatorul a stabilit ca singurul bun care ... (vezi toată discuția)
Succesiune iuliaa123 iuliaa123 Buna ziua! Am deschis un proces de partaj judiciar, cheltuielile de judecata le-am suportat eu ca reclamant iar acum ne-am inteles la tranzactie intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune doina.dd doina.dd In anul 2005 am cumparat un teren extravilan de 5000 mp in Timisoara, impreuna cu alti 5 prieteni, fiecare cu o parte anume.Acum vrem sa iesim din indiviziune, ... (vezi toată discuția)