Buna ziua, Am lucrat 29 ani 8 luni 7 zile cu carte de munca,apoi din 2013 pana acum în august (12 ani și 5 luni),am fost în pensie de invaliditate gradul 2. In august a.c. ies la pensia de limita de varsta. Pentru perioada lucrata pe talonul de pensie am 30,253 puncte. Vreau sa știu ce puncte voi avea la pensia de limita de varsta. Voi primi puncte de stabilitate ( depășesc 25 ani lucrati!)?. Pentru perioada cât am fost în pensie de invaliditate voi primi ceva conform legii 360?. Va mulțumesc pentru răspuns! Va rog mult sa îmi răspundeți! AȘTEPT CU NERĂBDARE RĂSPUNSUL DUMNEAVOASTRĂ!
Carp Mircea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Să clarificam. Cele 30,253xx puncte erau realizate la momentul deschiderii drepturilor ? Sau la momentul recalculării in baza art.144 din legea 360/2023 ?
Mulțumesc pentru răspuns! Jalnic ,după aproape 30 de ani ,sa ieși la pensie cu o suma asa mica! Medicamente, utilități....greu de încadrat în asa suma! Oricum, va mulțumesc pentru răspunsul prompt!
Carp Mircea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Avem două variante de lucru. (1) Dacă cele 30,253xx puncte sunt din decizia de deschidere drepturi, pensia recalculată începând cu Septembrie 2024 ar trebui să fie de 2641 lei. (2) Dacă punctele sunt din decizia de recalculare, atunci rămâneți cu pensia de 2451 lei.