Buna ziua, Am lucrat 29 ani 8 luni 7 zile cu carte de munca,apoi din 2013 pana acum în august (12 ani și 5 luni),am fost în pensie de invaliditate gradul 2. In august a.c. ies la pensia de limita de varsta. Pentru perioada lucrata pe talonul de pensie am 30,253 puncte. Vreau sa știu ce puncte voi avea la pensia de limita de varsta. Voi primi puncte de stabilitate ( depășesc 25 ani lucrati!)?. Pentru perioada cât am fost în pensie de invaliditate voi primi ceva conform legii 360?. Va mulțumesc pentru răspuns! Va rog mult sa îmi răspundeți! Adresa de mail: dorinarusu01@gmail.com AȘTEPT CU NERĂBDARE RĂSPUNSUL DUMNEAVOASTRĂ!
-Cele 30,253xx puncte sunt din decizia de deschidere drepturi ?
-Sau din decizia de recalculare in baza art.144 din .legea 360/2023 ?
-Din ce se compune stagiul de 29 ani, 8 luni si 7 zile ?
Pentru perioada in care ati beneficiat de pensie de invaliditate nu veti primi nimic.
Punctele de 30,253 sunt calculate și trecute pe talonul de pensie de invaliditate din 2013. Anterior anului 2013,, am lucrat cei 29 ani 8 luni si 7 zile cu carte de munca pana a apărut problema de sănătate. Conform anexei 5, voi ieși la pensie de limita de varsta în august a.c..Tot în anexa scrie ca trebuie să am 33 ani și o luna ,ani contributivi. Va mulțumesc pentru răspunsul , care îmi doresc sa îl primesc!
Pensionare...
Hachico
Buna ziua ,am 56 ani si10 luni ,1964 09,femeie,am 29 ani si 10 luni cu grupa 1 si 2,am lucrat in Rompetrol,din 2019 luna martie sunt pensionata medical gradul ... (vezi toată discuția)