avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Avem custodie comuna, dar tatăl dorește cedarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Avem custodie comuna, dar tatăl dorește cedarea drepturilor ...

Buna!avem custodie comuna dar tatăl dorește cedrea drepturilor minorului .se poate face o astfel de hârtie la notar?sau cel puțin o hârtie notariala in care se specifica ,ca tatăl e de-acord ca toate deciziile privind mionorul ,sa le ia mama?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:14, 27 Iulie 2025
Nu.Cedarea drepturilor părintești se referă la pierderea totală sau parțială a drepturilor și responsabilităților unui părinte asupra copilului său, ca urmare a unei măsuri legale.Cedarea drepturilor părintești poate fi totală (decădere din drepturile părintești) sau parțială, în funcție de gravitatea situației și de interesul superior al copilului.
tatăl minorului e de-acord sa cedeze toate drepturile in favoarea mamei.dorește ca mama minorului sa ia singura deciziile pt minor,fără a mai fi nevoie de semnătura lui.
Autoritatea comunã (custodia) este un drept al copilului pentru interesul sãu superior.
Nu se poate renunta la acest drept prin act la notar.
La drepturile pãrintesti nu poate renunta, copilul trebuie ajutat, educat...., de ambii pãrinti.
Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor tsandu23 tsandu23 pot obtine custodia copilului de 3 ani eu traind in concubinaj cu mama lui ?? (vezi toată discuția)
Tatăl biologic are vreun drept asupra copilului minor în vârstă ... Ani.74 Ani.74 Tatăl biologic are vreun drept asupra copilului minor în vârstă de 2 ani jumătate atâta timp cât nu l-a interesat până acum de el? Nu a contribuit cu ... (vezi toată discuția)
Parintii mei divorteaza la notar. ei sunt separati de multi ani ... Luca Catalina Denisa Luca Catalina Denisa Parintii mei divorteaza la notar. Ei sunt separati de multi ani insa de abia acum au hotarat sa faca acest pas la initiativa tatalui meu. Mama mea vrea sa aiba ... (vezi toată discuția)