Am cumpărat un apartament vechi acum 4 ani. Acum aproximativ o săptămână, au venit tehnicieni să schimbe contorul și au constatat că acesta fusese modificat. Am documentat inspecția și am lăsat o mențiune în documentele de inspecție că am acceptat apartamentul așa cum era și că nu am făcut nimic la contor și nici nu știam că i s-a făcut ceva. Nu se știe cu câți ani înainte a fost folosit de fostul proprietar în această stare.
Vă rog să-mi oferiți informații despre cum pot redirecționa potențiala amendă pentru acest lucru către fostul proprietar, având în vedere că manipularea în cauză a fost efectuată de acesta înainte de vânzarea apartamentului.
Am vreo șansă să evit amenzile și în ce măsură?
Mulțumesc anticipat.
CHKa
Utilizator 2din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Ati incheiat contract cu furnizorul de energie electrica dupa ce ati cumparat ? ca la rezilierea contractului cu vechiul proprietar si incheierea unuia nou , distribuitorul avea obligatia sa schimbe contorul . S-ar fi vazut de la inceput ca e umblat la el si ar fi tras la raspundere pe cel de la care ati cumparat . Daca nu ati facut asta … nu prea aveti cum sa dovediti ca nu sunteti de vina …
Cazul nostru este că nu suntem cetățeni români și nu vorbim limba suficient de bine. Este posibil să nu fi înțeles pe deplin când am cumpărat apartamentul și să nu fi ținut cont că aceasta este o cerință. Înțeleg că, în acest caz, suntem și noi de vină pentru că am pierdut atât de mult timp fără să verificăm situația. Nici nu știam că ar trebui, dar nici nu ne așteptam deloc să ne confruntăm cu așa ceva.
herminast
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
A locuit cineva în apartament? Ați consumat curent? Ce amendă? Este furt de energie, cu siguranță este o faptă penală. Dacă s-a constatat că s-a intervenit la aparat pentru neînregistrarea corectă a energiei electrice, atunci furnizorul de energie electrică este îndreptăţit să formuleze plângere penală împotriva dvs. pentru săvârşirea infracţiunilor de furt (sustragere de energie electrică), deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate şi/sau executarea sau folosirea de instalaţii clandestine pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conform legislaţiei în vigoare.
Veți susține că fostul proprietar a făcut modificările, dar el va zice că dvs., pentru că nu ați cerut verificarea aparatului la schimbarea contractului pe numele dvs. dacă ați făcut asta, că nu am înțeles, presupun că sunteți titular de contract. Alegeți-vă un avocat care să vă asiste la momentul în care veți fi citat în calitate de suspect la poliție sau la Parchet. Veți avea nevoie. Dacă ați beneficiat de reducerea la jumătate a consumului real, fie că ați cunoscut sau nu de modificarea contorului, veți participa și dvs. la acoperirea prejudiciului.
Ei au în evidenta consumul lunar pentru multi ani in urma Din statistici ar putea vedea, din ce moment apare o micșorare de consum. Însă daca au făcut că sa poate introduce consumatori suplimentari, aer condiționat, calorifer electric, etc.. și consumul lor a fost constant, greu de dovedit. Însă daca consumul e mult mai mic de când ați cumpărat Dvs apartamentul , atunci aveți o prima reală. Oricum recalculează și vor avea grija să recupereze banii, însă asta nu exclude că vor face plângere penală ptr furt. Cel mai bine era solicitare de schimbare contor imediat de după cumpărare. Atunci era clară treabă.
Furt de curent
kostypaco
buna zuia.am fost prins cu furt de curent si vr s siu si eu cat este amendap care o s mio dea cu aproximatie.va rog s imi spuneti k snt disperat nu mai stiu ce ... (vezi toată discuția)