avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achitat avans 45% pe TVA 19%. Care este cota de TVA ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achitat avans 45% pe TVA 19%. Care este cota de TVA aplicata in August, la semnarea documentelor finale ?

Buna, la sfarsitul luni Iunie am platit un avans (printr-o promisiune incheiata la notar) de 100.000 EURO la un apartament care costa 240.000 EURO. TVA-ul folosit la avans a fost de 19% si la calculul valorii finale a apartamentului (de 240k Euro) tot 19% s-a folosit. Actele finale, vanzarea efectiva se va realiza pe la mijlocul lunii August, unde deja stim ca TVA se ma mari de la 19% la 21%. As avea 2 intrebari si anume, pe diferenta de 140.000 EURO, ramasa de achitat, voi plati 19% sau 21% TVA? Sau voi plati TVA de 21% la valoarea totala, de 240.000 EURO? Sau cum exact voi "suferi" din majoarea TVA-ului? Multumesc in avans pentru raspunsurile dvs!
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2025
catalin.platon, utilizator

Alte discuții în legătură

Mai am vreo sansa sa achit apartamentul cu tva 5%? Iulian°M Iulian°M Se prezinta urmatoarea situatie: In 2022 am semnat antecontract (adica am platit avans de 15%) pentru un apartament cu valoarea de 134.000 euro, sub pragul ... (vezi toată discuția)
Se poate emite factura de avans fara tva la promisiunea notariala? andyandreeas andyandreeas Buna seara, Sunt persoana juridica, SRL. Detin un imobil, recent finalizat, dobandit prin contract de donatie. Urmeaza sa-l vand si ma lovesc de problema ... (vezi toată discuția)
Tva 9% sau 19% la achizitie imobil cu noile taxe 2025 Alexa1998 Alexa1998 Buna ziua, Am achitat deja suma de 5000 euro (TVA 9% inclus) la rezervarea unui apartament (pretul total cu TVA 9% inclus este de 120.350 Euro). ... (vezi toată discuția)