avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... În urma unei inundații s-a realizat un raport de ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

În urma unei inundații s-a realizat un raport de expertiza ...

Bună ziua! În urma unei inundații s-a realizat un raport de expertiza de către un expert numit de instanta. Un raport pe bunuri imobil și altul pe bunuri mobile. Raporturile în cauză nu reflecta realitatea. Când s-a realizat raportul una a constatat verbal expertul iar în raport a scris altceva. Între timp, după primirea raportului, cel inundat s-a zugravit apartamentul. În această situație mai pot cere eu o contraexpertiza?
Cel mai recent răspuns: MoiraD , utilizator 20:41, 30 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În principiu da,probabil aveți fotografii,filmări din care rezulta cum arata apartamentul după inundație.Si în raportul de expertiza expertul în mod cert a anexat planșe foto,a descris cele constatate.Problema este sa găsiți argumente temeinice pt obiecțiuni sau pt o noua expertiza,argumente care sa facă instanta ss admită cererea dvs..
Nu am fotografii după inundație, dar faptul că a închiriat în mod frecvent in regim hotelier după inundație și până în prezent contează? Expertul nu a descris în ce măsură este afectat bunul respectiv doar a anexat niște fotografii neclare care nu reflecta deteriorarea. Televizorul nici măcar nu l-a deschis, doar s-a uitat la el.
Depuneti observatii scrise la raportul de expertiza si anexati orice document care va sustine punctul de vedere.
Daca instanta aproba observatiile dvs., expertul este obligat, sa dea raspuns clar, la obiect.
Contraexpertiza puteti obtine, daca instanta constata ca raspunsurile primite de la expert, la observatiile dvs., scrise, nu sunt edificatoare.
De ce trebuia, sa deschida expertul, televizorul ? Nu era de competenta specializarii sale, sa se refere la televizor.
Expertul putea depune poze pentru situatia la data expertizei, numai daca, considera ca sunt utile.
Va mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul despagubiri inundatie apartament Gabriela50 Gabriela50 Din cauza unor defectiuni ale instalatiei termice din apartamentul meu s-a produs inundarea apartamentului de la nivelul inferior. Pagubitul a pretins ... (vezi toată discuția)
Recuzare expert tehnic auto costy_892007 costy_892007 buna ziua vreau sa stiu daca se poate recuza un expert tehnic auto, a facut o expertiza care nu reflecta realitatea a fost citat in dosar si a declarat cu ... (vezi toată discuția)
Expert mincinos. ce se poate face? - rolul fotografiilor intr-un raport de expertiza tehnica judicara. LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua ! Speta ar fi in felul urmator: Intr-un proces civil sunt depuse ca probe niste fotografii care arata (dovedesc) foarte clar o anumita situatie. ... (vezi toată discuția)