avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce se intampla cu salariatul care a primit decizia ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce se intampla cu salariatul care a primit decizia ...

Buna dimineata, ce se intampla cu salariatul care a primit decizia cu grad de handicap grav, cu asistent personal?
Cel mai recent răspuns: Oanacora , utilizator 12:24, 30 Iulie 2025
Ce grad de invaliditate are , I , II sau III?
Persoana respectiva este pensionar limita de varsta, angajat cu contract individual de munca, e in concediu medical, a primit Certificat de incadrare in grad de handicap, grav, cu asistent personal. In aceasta situatie, continua sa aduca concedii medicale sau solicita incetarea activitatii? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2025
Oanacora, utilizator
Deci este încadrat în grad de HANDICAP GRAV, și pensionar la limita de vârstă.
Dumneavoastră ca angajator mai aveți nevoie de serviciile prestate de persoana în cauză`?

Vă întreb, pt că indiferent de gradul de handicap, omul are dreptul să lucreze și să cumuleze indemnizația de handicap, atât cu salariul, cât și cu pensia.
Societatea nu mai beneficiaza de serviciile acestuia, contractul de munca suspendat - concediu medical, de o perioada indelungata, fiind diagnostic oncologic. Ideea este ca el va putea aduce in continuare concedii medicale, deci are dreptul sa isi continue activitatea.
Pe durata concediilor medicale puteti angaja pe altcineva sau il puteti concedia in conditiile legii.

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap auracata auracata buna seara.matusa mea a fost operata la san.are diagnosticul de neoplasm mamar drept operat , polichimiotratat,radiotratat, in curs de hormonoterapie.se poate ... (vezi toată discuția)
Administrator de firma vreau sa ma pensionez valy_xenon valy_xenon Buna ziua, Ma numesc Vlad Ditu si sunt administratorul unei firme de consultanta cu doi angajati: eu si contabilul. Am 53 de ani si peste 30 de ani vechime. ... (vezi toată discuția)
Grad de invaliditate 3 -> co suplimentar? Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am angajat un domn cu grad de invaliditate 3, cu drept de lucru 4 ore/zi. Trebuie sa ii acord minim 3 zile de concediu de odihna in plus, ca ... (vezi toată discuția)