avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz dezbaetre succesiune - în urma decesului mamei, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz dezbaetre succesiune - în urma decesului mamei, tatăl meu și fratele ...

Bună ziua, in urma decesului mamei , tatăl meu și fratele nu doresc să facă succesiunea. Având în vedere că există o casă, mai multe terenuri agricole și sume de bani in conturi , cum pot deschide succesiunea, ei nevrând să colaboreze deloc? Poate vinde tatăl meu terenurile? Poate folosi banii din conturi? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Vasile Braun , Avocat 11:41, 30 Iulie 2025
Printr-o acțiune judecătorească.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata banca GuGeorge GuGeorge Buna ziua. Acum cativa ani a decedat tatal meu. Familiari nu au dorit sa imi dea certificatul de deces si imi ziceau sa aman procedura succesorala. Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ana_panait ana_panait Sunt intr-o situatie cam incurcata si nu stiu cum sa procedez. Exista 15.000m de teren pe un titlu de proprietate pe numele bunicului dinspre tata (decedat ... (vezi toată discuția)
Unul din (doi) mostenitori nu vrea sa vanda casa comuna mostenita la 3 ani de la decesul parintilor Andromeda2021 Andromeda2021 Buna ziua, Am o intrebare, va rog. Eu si fratele meua am mostenit in urma decesului parintilor o casa si 2 terenuri extravilane agricole/pasune la 18 km de ... (vezi toată discuția)