avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare departament
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare departament

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
- intr-o firma de IT se va face desfintarea a 2 departamente si se va crea unul nou (probabil avand alt sef) in care o sa fie mutati doar oamenii pe care firma doreste sa ii mai tina in continuare angajati.
- restul oamenilor ce au facut parte din cele 2 departamente desfintate de care firma nu mai are nevoie de ei vor fi dati afara printr-o concediere colectiva sau individuala.

*** In CIM nu apare ca esti angajat pe un anumit departament, doar apare ca esti angajat dupa un anume cod COR, de exemplu Cod COR 251203 - Inginer de sistem in informatica. ***

Este posibila aceasta manevra de a scapa de o parte din oameni din punct de vedere legal ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:07, 30 Iulie 2025
Exista o organigrama /stat de functii ..acolo structura departamentelor cuprinde si functiile respective.

In c.i.m. se mentioneaza si locul muncii ..unii angajatori trec si departamentul , altii nu.

Legalitatea concedierii o decide instanta, daca veti contesta decizia respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere post. drept la compensatorii (conform ccm) daca refuz alt post la angajator? ttcostin ttcostin Inchidere post. Am dreptul (conform CCM) la salarii compensatorii, daca refuz alta oferta de post la angajator? Buna ziua, Va rog frumos daca puteti sa ... (vezi toată discuția)
Obligativitate respectare nivel studii indicat in cor pentru functia respectiva radumititean radumititean Este obligatorie respectarea nivelului minim de studii mentionat de COR pentru o anumita ocupatie, in conditiile in care nu este una pentru care exista ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit angajat in it bodanelu bodanelu De curand a fost dat un ordin de ministru ce exclude dependenta de anumite facultati pentru a beneficia de scutirea de impozit ca angajat in IT. Eu lucrez ... (vezi toată discuția)