Buna.
Doresc sa achizitionez un apartament prin credit ipotecar, dar partea de avans este primita din partea iubitului care nu s-a putut pune codebitor la credit din cauza ca nu are 3 luni la actualul loc de munca. Prin urmare mi-a facut donatie suma de avans ca sa pot sa iau singura creditul. Intrebarea este cum pot face ca sa fac o promisiune ca-l voi trece si pe el pe proprietate dupa ce se incheie creditul? Avansul a fost de jumatate din valoarea apartamentului.
Se poate face contract de promisiune de donatie a jumatate din apartament cu data scadenta la finalul creditului ipotecar? (Adica peste 15 ani) Si sa pun in caz ca nu ma tin de promisiune sa trebuiasa a sa-i virez acea suma cu care am platit avansul in contul lui?
Multumesc
Se poate, intr-o oarecare masura, insa nu il ajuta. In primul rand, cand luati creditul, banca va avea ipoteca de rang 1 asupra acelui apartament si veti avea interdictie de instrainare si grevare de alte sarcini.
Apoi, daca el deja v-a donat banii, donatia este irevocabila. Exista conceptul de promisiune de donatie, dar nu puteti dona ceva ce nu aveti sau are sarcini care impedica acest lucru.
Cea mai sigura varianta este sa va casatoriti civil pana in momentul in catre cumparati apartamentul. Atunci va fi si el trecut in contractul de vanzare-cumparare si, chiar daca nu indeplineste conditiile, va fi trecut ca si codebitor.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In opinia mea, se ,poate face o promisiune de donatie sau de vânzare,, nu are legătură cu interdicția, din moment ce dvs promiteți ca veti face asta după ce termina creditul, apoi, actul nu e musai sa se faca la notar, poate fi sub semnatura privata.
Executare silita
constantin17
Se scoate la licitatie 1/2 dintr un imobil pentru o datorie cesionata la o firma de recuperare de catre un executor judecatoresc exista si o ipoteca bancara cu ... (vezi toată discuția)