avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitii intracomunitare

Alimentarile cu carburanti si taxele de autoband din strainatate ,facturate de Shell si OMV pentru transporturile internationale de marfuri sunt considerate achizitii intracomunitare de bunuri? Se declara in 390?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 21:05, 14 Februarie 2010
Daca Shell si OMV sunt pe teritoriul Romaniei raspunsul este NUU.!!!!!!!!!!!!...........
Este vorba de Shell Hungary care centralizeaza toate alimentarile cu card din strainatate .

Multumesc .
Ca sa fiu mai explicita Shell Hungary factureaza cu TVa , iar firma noastra isi recupereaza TVA-ul din fiecare tara , prin intermediul unei firme recuperatoare.
nu se declara in 390, nefiind vorba de o achizitie intracomunitara de bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decl. 390 tampau gabriela tampau gabriela O firma care efectueaza transport international de marfuri , alimenteaza masinile cu carburanti de la statiile OMV si SHELL din diferite tari din UE pe baza de ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva otomed otomed Societatea noastra are ca obiect de activitate \"Transporturi rutiere de marfuri\" si a incheiat un contract cu Shell Hungary pentru achizitia de taxe drum, ... (vezi toată discuția)
Refacturare carburanti rusflorentina2007 rusflorentina2007 Suntem firma de transport, camioanele noastre sunt in Belgia si folosesc pentru alimentare cardurile belgiene. La sfirsitul lunii factureaza carburantii cu ... (vezi toată discuția)