avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt proprietar într-un condominiu în care există o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt proprietar într-un condominiu în care există o barieră pentru acces ...

Bună ziua. Sunt proprietar într-un condominiu în care există o barieră pentru acces. Locuiesc la etajul 1, la intrarea în condominiu. Asociația de proprietari dorește instalarea unei porți în locul barierei, care urmează să fie lipită de peretele de sub balconul meu. Aceasta va crea disconfort fonic și va reduce securitatea apartamentului meu, deoarece va permite accesul persoanelor din exterior în zona balconului meu. Menționez că, la momentul achiziționării apartamentului, complexul nu era prevăzut cu o astfel de poartă. Din punct de vedere legal, pentru a obține autorizație de construire pentru această poartă, este necesară semnătura mea?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 13:50, 31 Iulie 2025
Buna ziua.

Conform legii 196/2018 (art 51) pentru astfel de lucrari este nevoie de acordul a doua treimi din numarul total al proprietarilor. Fatada (peretele exterior) este, tot conform legii 196/2018, considerat proprietate comuna (daca actele de proprietate nu prevad altfel).

Deci nu este nevoie de acordul dvs explicit.

Puteti bineinteles sa contestati aceasta decizie in instanta, insa va trebui sa demonstrati prejudiciul pe care vi-l aduce aceasta lucrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fatada si trotuarul de garda constituie tot proprietate comuna ... copou88 copou88 Fatada si trotuarul de garda constituie tot proprietate comuna in cazul blocurilor de locuinte? Citisem tot aici, pe forum, ca fatadele erau considerate parte ... (vezi toată discuția)
Un proprietar, persoana fizica, are dreptul legal sa instaleze ... Campaign Campaign Un proprietar, persoana fizica, are dreptul legal sa instaleze o camera de supraveghere langa usa sa care sa vizualizeze intreg palierul, respectiv toate ... (vezi toată discuția)
Restaurare andra_biuret andra_biuret Buna ziua In cazul in care de pe fatada blocului cad caramizi de la un singur balcon (e prevazut in schita blocului) Din cauza acoperisului spart, ploua si ... (vezi toată discuția)