Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema, v-as fi foarte recunoscator! :)
Am primit in dimineata zilei de astazi o amenda de parcare, pentru parcarea 'pe bordura' in fata blocului unde locuiesc, fiind proprietar al apartamentului, si problema este ca nu au fost amendati toti ci doar selectiv, deci nu toata strada, desi toti eram parcati la fel.
intrebarea mea este pot contesta amenda din motiv de discriminare, deoarece ma simt discriminat ca doar eu am amenda si cel de dupa mine si inca vreo 3-4 nu, de la la a treia masina incolo nu are amenda (probabil domnul are pile in politie sau e ruda cu politistul local care a aplicat amenda). am iesit sa vorbesc cu politistii care dadeau amenzi si motivul a fost ca doar pentru atat au primit "reclamatie" si mi-a zis flegmatic ca "suna si tu sa reclami cealalta jumatate si vom mai da amenzi", iar cel de al doilea mi-a zis ca: "nu suntem siguri ca cei de vis a vis sunt parcati pe spatiul verde sau sunt locuri de parcare acelea, dar vom verifica sa vedem" deoarece m-am plans si de dei de peste strada ca nici acolo nu au dat amenzi si aceia sunt parcati pe spatiu verde al blocului vecin, intre 2 Tei si care este doar pamant gol de la cat se parcheaza zilnic.
Deci ce ma sfatuiti, as putea sa o contest avand castig de cauza pentru discriminare? in cazul in care da puteti sa imi recomandati un avocat bun in Timisoara deoarece in Timisoara se intampla evenimentul?
Nu, nu puteti invoca acest motiv (al discriminarii) pentru a anula o amenda. Puteti cere anularea amenzii daca contestati fapta sau daca procesul verbal nu indeplineste cerintele cerute de lege.
Un avocat va va costa cu siguranta mult mai mult decat amenda.
Rezolvarea, ca sa nu va mai simtiti discriminat, este ca pe viitor sa filmati interventiile "selective" ale politiei locale. Eu asa am facut in Brasov cand politia locala a facut o razie, dar evitau masinile foarte scumpe. Aveti dreptul legal sa ii filmati. Sunt multe publicatii (online si offline) care abia asteapta astfel de materiale.
Discriminat erați dacă amenda vi se aplica pt ca aveți o anumita orientare sexuala,simpatie politica,un anumit statut social,etnie etc.IIn rest ar trebui analizat pv verbal pt a vedea dacă sunt îndeplinite anumite condiții de fond,forma etc.
Am si filmat aceasta aplicare selectiva a amenzii, de aceea spun, dar tot nu mi se pare drept sa platesc pentru o incalcare a legii, iar unii dat fiind faptul ca au pie si relatii sa fie ocoliti si sa nu plateasca, vi se pare corect si drept?
Ce as dori eu este ca Politia Romana sa fie dreapta pana la capat cu toata lumea, si sa nu faca diferente intre statutul social al unor persoane si functia lor, indiferent daca esti director sau Presedinte sau chiar Sef de sectie de politie, trebuie sa te supui aceloras legi nu?
tot ce vreau este sa se faca dreptate, adica daca eu nu am voie sa parchez in fata blocului meu unde stau si platesc taxe si am o proprietate, de ce ar avea dreptul sa parcheze vecinul ca are o functie in politie?
Nu e drept si nu este lege selectiva ci doar lege nu?
Bine, am inteles, dar asta nu se incadreaza la aplicarea doar unui statut social? Deoarece unii dintre vecini nu au fost amendati daor pentru ca au probabil functie de conducere in politie sau poate doar cunostinte?
Ideea e ca ei de ce nu au fost amendati? Probabil sunt scutiti de lege? exista si asa ceva?
latka
Utilizator 5din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
In principiu trebuie sa va intereseze raspunderea dvs. personala, in fata legii, nu are nici o relevanta fapta altuia. In termeni populari s-ar zice ca va intereseaza mai mult capra vecinului.
Amenda parcare
laura-jurist
buna ziua
detin un loc de parcare, cu abonament.
ieri, cand am ajuns acasa, parcarea mea era ocupata de o alta masina. am claxonat, am asteptat vreo 2 ... (vezi toată discuția)