avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dacă mă apuc de facultatea de drept la 27 de ani ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dacă mă apuc de facultatea de drept la 27 de ani ...

Bună Seara, am o întrebare, dacă mă apuc de facultatea de drept la 27 de ani oare o să am șanse să profesez ca și procuror sau judecător?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 1 August 2025
Ma gandeam sa nu fie prea tarziu avand in vedere ca voi termina facultatea la 31 de ani dupa care voi face inca 2 ani INM-ul
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există o limită superioară de vârstă stabilită prin act normativ pentru admiterea la INM.

Potrivit art. 5 alin. (3) din Legea nr. 303/2022, poate fi admisă la Institutul Naţional al Magistraturii persoana care ndeplineşte cumulativ următoarele condiții:
a) are cetățenia română, domiciliul în România şi capacitate deplină de exercițiu;
b) este licențiată în drept;
c) nu are antecedente penale şi se bucură de o bună reputație;
d) cunoaşte limba română;
e) este aptă din punct de vedere medical şi psihologic, pentru exercitarea funcției.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolvent de drept la fr- inscriere magistratura anca243 anca243 poti participa la admiterea la inm /magistratura daca ai terminat o facultate de drept la FR ?multumesc (vezi toată discuția)
Ma ajuta masterul in drept? AndreeaCHR AndreeaCHR Sunt student la sociologie si vreau sa fac un master in drep. Cu acest master voi putea urma o cariera in drept? (vezi toată discuția)
Conditi pentru admitere in inm adi05 adi05 Buna seara! Care este varsta minima pentru a candida la INM,studentii care termina dreptul la FR pot candida? (vezi toată discuția)