avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie proprietate de la cetatean cu dubla ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie proprietate de la cetatean cu dubla cetățenie

Împreună cu soțul meu dorim să cumpărăm o proprietate alcatuita din doua parcele cu Nr cadastrale diferite, o parcelă conține o casă, cealaltă doar teren.
Proprietare sunt doua surori, iar una dintre ele este domiciliată în Israel, are dubla cetățenie și nu poate veni în țară din cauza stării de sănătate. Poate face o procura notarială la un notar public israelian pentru a-și împuternici sora sau trebuie procura de la consulat/ambasada?
De asemenea, parcela cu teren(extravilan) poate fi cumpărată de oricine sau numai de persoane eligibile( care fac dovada că sunt producători agricoli sau ceva asemănător?)
Va rog să mă ajutați, daca se poate, cu o lege care specifica aceste aspecte!
Am întrebat mai mulți notari și unii au spus că trebuie procura de la ambasada, alții că este valabilă și procura de la un notar public israelian...nu mai înțelept nimic!. Repet, doamna proprietar are dubla cetățenie.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2025
GabrielaDin, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 00:32, 1 August 2025
Procura trebuie întocmită doar la Ambasada sau Consulat.
Se autentifica direct în limba română, în conformitate cu legea din România, fără alte formalități.
În privința terenului extravilan este Legea 17/2014, modificată prin Legea 175/2020.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire George1808 George1808 Buna ziua, Vreau sa cumpar un teren agricol, insa exista o problema: proprietarul terenului este decedat si are 2 mostenitori, unul este in tara unul este ... (vezi toată discuția)
Donatie emanuellen emanuellen Doresc sa donez un apartament copiilor mei,dar fiul meu traieste in Chicago,nu e posibil sa vina in Ro,pentru semnarea actelor,poate sa imputerniceasca pe ... (vezi toată discuția)
Procura a unui cetätean sträin pentru vanzare teren romania GigiMarga42 GigiMarga42 Sunt cetatean german si doresc sa imputernicesc o ruda pentru vanzarea unui teren din Romania. Majoritatea spun ca imputernicirea este valabila doar daca se ... (vezi toată discuția)