avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu am doi copii dintr-o căsătorie anterioară, sotia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu am doi copii dintr-o căsătorie anterioară, sotia un copil. Am vândut ...

Eu am doi copii dintr-o căsătorie anterioară, sotia un copil.Am vândut împreună cu mama un teren moștenit din partea tatălui meu.Cu acești bani am cumpărat un apartament și o garsonieră, în acte fiind trecuta și sotia deoarece suntem căsătoriți legal.
Cum se vor împărții bunurile între copii ținând cont ca banii practic au venit din partea mea și a mamei mele,tatăl meu fiind decedat?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 17:44, 1 August 2025
Dacă ați trecut și soția pe contractul de V/C ați făcut o mare greșeală.
Soția este deja proprietară pe 50% din ce ați cumpărat, deși dacă ați fi procedat înțelept, puteau fi bunuri proprii al dumneavoastră.
Cand ati cumparat locuintele trebuia sa specificati provenienta banilor ca fiind fonduri proprii , atunci si achizitiile ar fi fost bunuri proprii . Acum aveti jumatate/jumatate cu sotia si depinde cine va fi sotul supravietuitor pentru ca in afara de jumatatea lui va avea dreptul si la 1/4 din partea sotului decedat care vor fi apoi mostenite de proprii copii .
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2025
Etsy123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea bat o vina marinica71 marinica71 parintii mei au fost casatoriti 20 de ani.in urma casatoriei au rezultat doi copii eu si fratele meu.cei doi(parintii) au achizitionat in timpul casatoriei un ... (vezi toată discuția)
Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)
Succesiune-fiica din prima casatorie a defunctului si sotie supravietuitoare Luiza35 Luiza35 Buna dimineata! Tatăl meu a decedat de curând,pe 12 aprilie si vreau sa fac succesiunea. Suntem doua mostenitoare, eu fiica, din prima căsătorie si a ... (vezi toată discuția)