Eu am doi copii dintr-o căsătorie anterioară, sotia un copil.Am vândut împreună cu mama un teren moștenit din partea tatălui meu.Cu acești bani am cumpărat un apartament și o garsonieră, în acte fiind trecuta și sotia deoarece suntem căsătoriți legal.
Cum se vor împărții bunurile între copii ținând cont ca banii practic au venit din partea mea și a mamei mele,tatăl meu fiind decedat?
Vă mulțumesc!
Dacă ați trecut și soția pe contractul de V/C ați făcut o mare greșeală.
Soția este deja proprietară pe 50% din ce ați cumpărat, deși dacă ați fi procedat înțelept, puteau fi bunuri proprii al dumneavoastră.
Cand ati cumparat locuintele trebuia sa specificati provenienta banilor ca fiind fonduri proprii , atunci si achizitiile ar fi fost bunuri proprii . Acum aveti jumatate/jumatate cu sotia si depinde cine va fi sotul supravietuitor pentru ca in afara de jumatatea lui va avea dreptul si la 1/4 din partea sotului decedat care vor fi apoi mostenite de proprii copii .
Mostenire
marinica71
buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)